Вер 07, 2016

БФ «Фармак» передав спеціалізовані ліжка для дитячої травматології

На початку вересня Благодійний фонд «Фармак» закупив та передав шість функціональних двосекційних ліжок з рамою Балканського та шість матраців для них до новоствореного травматологічного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №1. Загалом на закупівлю Фондом було спрямовано 60 тис. грн.

Це вже не перша співпраця БФ «Фармак» із цим закладом охорони здоров’я. У 2015 році Фонд придбав два операційні столи для Київської міської дитячої клінічно лікарні №1 (загальною вартістю 120 тис. грн).

Філя Іванівна Жебровська, Голова правління Благодійного фонду «Фармак»: «Підтримка закладів охорони здоров’я – один зі стратегічних напрямків у роботі нашого Фонду. Допомагаємо їм із закупівлею обладнання, ремонтом, лікарськими засобами тощо. Коли ми отримали звернення щодо потреби дитячої травматології в спеціалізованих ліжках, рішення було однозначним. Тому що діти – це наше майбутнє, це майбутнє України. Й вони мають бути здоровим та сильними».

Олег Ростиславович Пилипчук, завідуючий травматологічним відділенням Київської міської дитячої лікарні №1: «На сьогодні в Києві, де за офіційними даними проживає 4 млн осіб, з них – майже 1 млн – діти, функціонує усього два травмпункти та два відділення дитячої травматології. За словами колег, що працюють в київських травмпунктах, щодня вони приймають близько 140-150 хворих. Це надзвичайно велике навантаження. Чималий відсоток хворих – діти, котрі потребують стаціонарного лікування.

Мова про відкриття нового відділення травматології велася протягом багатьох років. І от в червні цього року нарешті його відкрили –  на 11 палат із 30 ліжками загалом. Ремонт зробили за державні кошти. А на все інше грошей нам не виділили. Тож довелося обходитися власними силами: більшу частину ліжок, меблів маємо вживаних. Дуже допомагають меценати, такі як Благодійний фонд «Фармак». Ті шість нових спеціалізованих ліжок, які він закупив для нашого відділення, надзвичайно потрібні. Якщо зважити на те, що в нашій лікарні невдовзі планується відкриття травмпукту, пацієнтів у нас (з урахуванням ще й планових операцій), буде чимало».

Назад до новин

Ще більше новин