Жов 09, 2017

Представники «Фармак» – учасники ювілейної науково-практичної конференції присвяченої 25-річчю діяльності ДЕЦ України

5-6 жовтня 2017 р. у конгрес-центрі «Mercure Congress Centre»  представники ПАТ «Фармак» виступили на ювілейній  науково-практичній конференції з міжнародною участю «25 років діяльності Державного експертного центру: уроки минулого, погляд у майбутнє».

Олена Оксамитна, начальник відділу медичного та фармакологічного менеджменту ПАТ «Фармак» виступила із доповіддю –  «Досвід локалізації біотехнологічних продуктів: трансфер виробництва».
Олена Гарріївна презентувала практичний досвід «Фармак» в локалізації виробництва біотехнологічних препаратів на прикладі трансферу технології* виробництва інсулінів у флаконах і картриджах від компанії Eli Lilly та Bioсon.

За останні  10 років ПАТ «Фармак»   реалізував   або реалізовує локалізацію ряду інших  біологічних/біотехнологічних препаратів – низькомолекулярних гепаринів, моноклональних антитіл та інших. Однак, саме в локалізації інсулінового біотехнологічного портфелю впевнено продемонстрував можливість стати привабливим партнером для світових наукомістких компаній для отримання на власній виробничій площадці готових лікарських форм із якістю ідентичній оригінатору/ліцензіару  шляхом трансферу технологій.

Віталій Усенко, медичний директор ПАТ «Фармак» виступив із доповіддю –  «Підходи ЄС, США, Канади при реєстрації генериків, рослинних та лікарських засобів, які мають добре вивчене медичне застосування».

«Для вибору підходів до взаємозамінності лікарських засобів дуже корисним виявляється досвід країн із розвинутими системами охорони здоров’я, таких як країн ЄС,США та Канади, де відпрацьовані механізми взаємозамінності лікарських засобів. Останнім часом в США та ЄС стрімко поширюється ще одна концепція доказовості ефективності та безпеки лікарських засобів  – докази з реальної медичної практики», – зазначив Віталій Усенко.

У 2015 р. компаніями ТОВ «Моріон» та ПАТ «Фармак» було проведено дослідження долі генеричних препаратів на фармацевтичному ринку України. Як виявилось 94% в натуральному виразі склали разом генерики та традиційні лікарські засоби, між якими ставився знак рівності. Доля генериків, як їх розуміють європейські регулятори, складає лише 47%, а не 94% в натуральному виразі, як це вважалось раніше.

 

* Трансфер технологій – процес передачі навичок, знань, технологій, методів виробництва, зразків виробництва і складових об’єктів технологій між урядами та іншими установами з метою забезпечення науково-технічного прогресу.

 

Назад до новин

Ще більше новин