Акціонери ЄБРР відвідали «Фармак»

Третього червня фармацевтичну  компанію «Фармак» відвідала офіційна делегація Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Цей захід відбувся в рамках 5-денного візиту делегації ЄБРР до України.

У складі делегації було 12 осіб, які представляли половину акціонерів Банку. Це найбільш представницька делегація Європейського банку реконструкції та розвитку, яка відвідувала Україну за всю її історію.

Антон Усов, старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР: «Майже 10 років «Фармак» є клієнтом ЄБРР, і за цей час Банк підтримав два проекти, спрямовані на посилення ролі компанії «Фармак», як національного виробника нових високоякісних препаратів, багато з яких зараз імпортується. Співпраця з «Фармак» - це був перший досвід фінансування фармацевтичного бізнесу в Україні для ЄБРР.  Зараз можна казати, що це був успішний досвід

Акціонерам ЄБРР було цікаво побачити сучасне фармацевтичне підприємство, що розвивається навіть під час складної ситуації у країні. Також представники ради директорів ЄБРР звернули увагу на склад керівництва компанії, до якого входять здебільшого жінки, що не є типовою практикою для України.

Акціонерам Банку було корисно почути про плани компанії на майбутнє, подивитися на її поточний фінансовий стан. Особливе зацікавлення викликала маркетингова стратегія «Фармак», що зазнала корекції у зв’язку зі зміною ситуації на традиційних ринках, та появою можливостей на нових ринках.

«Фармак» є лідером галузі, компанією, яка має дуже добре корпоративне управління та прозору звітність. Безумовно, ЄБРР буде зацікавлений у подальшій співпраці з компанією «Фармак».