Філя Жебровська залишила посаду генерального директора "Фармак" після 22 років керівництва підприєством і очолила наглядову раду компанії. Вона зосередиться на стратегічних завданнях щодо забезпечення високоякісними ліками українських споживачів та розширення присутності "Фармак" на міжнародних ринках, насамперед, країн ЄС.

Після сімдесяти років виробництва субстанцій у 1995 році підприємство почало розробку та виготовлення готових ліків. Тоді компанія пішла за принципом органічного росту. За 22 роки продуктовий портфель «Фармак» виріс із 31* до понад 220* лікарських препаратів.

На підприємстві створено 19 виробничих ліній, та ми отримали сертифікат GMP  на всі виробництва. Активно розвивається напрямок R&D (англ. Research & Development – дослідження та розробка). Загалом у розвиток заводу з 2000р. до 2017 р. було інвестовано 196* млн доларів.

В 2010 році «Фармак» став лідером** фармацевтичного ринку України й утримує цю позицію сім років поспіль. Чистий прибуток «Фармак» в 1995 році складав 2* млн доларів, а в 2016-му – 29* млн доларів.

«Ми буквально з нуля налагодили виробничі процеси з виготовлення готових лікарських форм. Це заслуга високопрофесійної команди, для якої «Фармак» - не просто робота, а колектив однодумців, сім′я, площадка для росту та розвитку. Я надзвичайно пишаюся результатами підприємства й не хочу зупинятися на досягнутому. Перед компанією стоять нові амбітні цілі. Ми прагнемо закріпити та розвивати свої позиції на ринках Європи. Тому прийняла рішення піти з посади генерального директора, звільнитися від операційної діяльності  та очолити Наглядову раду, аби працювати над стратегічними задачами. «Фармак» має й надалі упевнено утримувати лідерські позиції в Україні та стати гідним гравцем на міжнародному фармацевтичному ринку», - підкреслила Філя Іванівна Жебровська, голова наглядової ради «Фармак».

Довідка

«Фармак» - одна з найбільших фармацевтичних компаній України. З 2010 року є лідером** фармацевтичного ринку України. Сьогодні в компанії працюють 2306* осіб. На підприємстві 19* виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Та кожна друга інспектована на відповідність комісією Євросоюзу. В компанії впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: впроваджені та сертифіковані системи відповідно до стандартів ISO та GMP.

В портфелі компанії 220* продуктових досьє. Щорічно на ринок виводиться до 20* нових препаратів. Продукція експортується в 20* країн світу. Частка ринку України, яку займає «Фармак» серед усіх виробників лікарських засобів, становить 6,5%**.

*внутрішні дані ПАТ «Фармак»

** за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому виразі, за даними Proxima Research у 2016 р.