Представники «Фармак» взяли участь у брифінгу стосовно перших підсумків акції «Благодійна аптечка»

Компанія «Фармак» взяла участь у прес-брифінгу «Благодійна аптечка», який відбувся 11 червня 2015 року. Організаторами заходу виступили Міністерство соціальної політики України та  Міжнародний благодійний фонд «Сприяння розвитку медицини».

Прес-брифінг відбувся в Київському медико-соціальному центрі по наданню допомоги населенню в надзвичайних ситуаціях та сім’ям внутрішніх переселенців Міжнародного благодійного фонду «Сприяння розвитку медицини». Захід був присвячений висвітленню результатів благодійної акції «Благодійна аптечка», яка стартувала 8 травня 2015 року під патронатом Мінсоцполітики. В ній взяли участь три вітчизняні фармацевтичні компанії, зокрема й лідер українського фармринку – компанія «Фармак».

Завдяки благодійній діяльності українських фармацевтичних компаній в рамках акції на сьогоднішній день було сформовано понад 5 тисяч безрецептурних благодійних аптечок, які передаються волонтерами та благодійними організаціями внутрішньо переміщеним сім’ям.

Наразі благодійні аптечки отримали родини, що мешкають в Чернігівській, Донецькій (м. Слов’янськ) та Луганській (м. Сєвєродонецьк) областях.

Олексій Яцюк, менеджер із соціальної та корпоративної відповідальності компанії «Фармак»: «Фармак» разом з іншими членами Асоціації «Виробники ліків України» прийняв рішення взяти участь в благодійній акції «Благодійна аптечка». Ми надали допомогу лікарськими засобами на суму близько 1 млн грн. Це перший етап проекту. Наразі в активній фазі друга частина благодійного проекту – допомога хоспісам в різних областях України (загалом 10 хоспісів). Все це «Фармак» здійснює в рамках своєї системної благодійної діяльності.

Для здійснення благодійності, а також для контролю доставки благодійної допомоги до кінцевих отримувачів у 2011 році нашою компанією був створений Благодійний фонд «Фармак». Наразі ним ведеться благодійна діяльність у кількох напрямках: допомога закладам освіти та дитячим будинкам, медичним закладам та пацієнтам, закладам культури, а також підтримка та допомога військовим у зоні АТО й переселенцям».

Філя Жебровська залишила посаду генерального директора "Фармак" після 22 років керівництва підприєством і очолила наглядову раду компанії. Вона зосередиться на стратегічних завданнях щодо забезпечення високоякісними ліками українських споживачів та розширенні присутності "Фармак" на міжнародних ринках, насамперед, країн ЄС.