Компанія «Фармак» взяла участь у звітній прес-конференції – круглому столі Громадської Платформи «Люди допомагають людям».Захід проходив 6 квітня в Інституті Горшеніна. Його організатором стала ГО «Громадський інформаційний простір», яка займається безпосередньою реалізацією ініціативи.

Учасники прес-конференції відзвітувались перед громадськістю за півроку роботи платформи. Зокрема поінформували про виконану роботу, кількість зібраних коштів, а також про адресну допомогу родинам загиблих на Сході захисників України, яка надходила у 2016 році.

Благодійний фонд «Фармак» також долучився до цієї ініціативи. Починаючи з березня 2016 року він щомісяця перераховує суму в розмірі 100 тис. гривень на рахунок засновника проекту – ГО «Громадський інформаційний простір».

Філя Іванівна Жебровська, Голова правління ВБО «Фармак»: «Наш Благодійний фонд практично з перших днів військового протистояння на Сході України підтримує захисників Вітчизни, котрі захищають кордони нашої держави. Це протистояння забрало чимало життів воїнів, залишивши сім’ї без годувальників.  Ми не могли бути осторонь. Щоб мати змогу підтримувати такі родини, наш Благодійний фонд долучився до проекту "Люди допомагають людям"».

Громадська платформа «Люди допомагають людям» перша і єдина в Україні міжнародна платформа прямої адресної допомоги родинам загиблих під час бойових дій.  Наразі відкрито 163 індивідуальних карткових рахунків для багатодітних родин, родин з неповнолітніми дітьми та дітьми-інвалідами, батьків інвалідів, які втратили єдиного годувальника, також і родин загиблих добровольців, які ще не отримали офіційного статусу учасника АТО. На дані карткові рахунки регулярно надходять кошти, спрямовані на матеріальну підтримку загиблих захисників України. Зокрема, у 2016 році відкрито 11 нових карткових рахунків. Сума коштів, що зібрані на допомогу усім родинам вже становить 449 тис. грн.

Завдання платформи – об’єднати світову та українську громаду навколо підтримки родин, які втратили годувальника.

Програма «Соціальний калькулятор», який вбудовано в платформу, розраховує щомісячну потребу родин, учасників платформи в грошах для забезпечення нагальних потреб сім’ї, враховуючи показник матеріальної забезпеченості і рівень їх державної підтримки.

А показник «Індикатор наповнення картки» дозволяє кожному донору і меценату побачити обсяг допомоги, яка вже надійшла на рахунок родини і перевірити рух коштів.

Кожен, хто хоче підтримати наших воїнів має це робити. Люди допомагають людям в важкі часи випробувань. Милосердя і мужність  тепер необхідні суспільству як ніколи

Філя Жебровська залишила посаду генерального директора "Фармак" після 22 років керівництва підприєством і очолила наглядову раду компанії. Вона зосередиться на стратегічних завданнях щодо забезпечення високоякісними ліками українських споживачів та розширенні присутності "Фармак" на міжнародних ринках, насамперед, країн ЄС.