Лис 06, 2017

Благодійний фонд «Фармак» сприяє відновленню храму на Житомирщині

З 2015 року Благодійний фонд «Фармак», засновником якого є Філя Іванівна Жебровська, голова Наглядової ради ПАТ «Фармак», і вся родина Жебрівських опікуються відновленням Храму Воздвиження Животворчого Хреста Господнього в селі Немиринці Ружинського району Житомирської області. Церва будується на місці храму, зруйнованого в радянські часи, якому в 2017 році могло виповнитись 190 років.

30 жовтня в селі Немиринці відбулась історична подія – чин освячення накупольного хреста відновленого храму. Обряд освячення звершив керуючий Житомирською Єпархією Української Православної Церкви Київського патріархату єпископ Житомирський та Овруцький Паїсій ,  за богослужінням єпископу співслужило духовенства Ружинського району. На заході були присутні члени родини Жебрівських  численна громада жителів села.

Разом з духовенством та громадою молилась  Філя Іванівна Жебровська з родиною.

« Країна зараз переживає буремні часи і дуже важливо, щоб віра й надія українців не вщухала. Храм Воздвиження Животворчого Хреста Господнього в селі Немиринці має стати джерелом Божої мудрості для всіх, хто її шукає. Надзвичайно важлива спільна участь усієї громади у відбудові церкви. Вона – це наша духовна та культурна спадщина і ми маємо передати її молодому поколінню, яке в свою чергу має будувати майбутнє нації та держави. Я впевнена, що хороші ліки роблять хороші люди, а божниця допомагає нам всім ставати трішки добрішими і щирішими. »відмітила Філя Жебровська, голова Наглядової ради ПАТ «Фармак»

Корпоративний секретар ПАТ «Фармак», керівник проекту відновлення храму, Юрій Сиротюк: «Розробляючи макет, ми намагались повторити той стиль архітектури, в якому була побудована зруйнована церква. У нас були фотографії зруйнованої споруди з якими ми працювали, але, зазначу, що теперішня церква не є точною копією. Церква схожа за розміром та стилем архітектури, але, ось наприклад, купол зовсім інший.»

По завершенні обряду Преосвященнейший Паїсій єпископ Житомирський та Овруцький Житомирської єпархії нагородив Філю Жебровську Благословенною грамотою Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним українським народом.

Заплановано, що  церква в селі Немиринці розпочне богослужіння в вересні 2018 року.

Назад до новин

Ще більше новин