Дієтична добавка

Арфа Комбі

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО СПОЖИВАННЯ:

  • для використання при різних перебігах цукрового діабету;
  • при порушенні вуглеводного обміну (гіперглікемії натще чи порушенні толерантності до вуглеводів);
  • з метою корекції вуглеводних і ліпідних порушень у комплексному лікуванні пацієнтів із цукровим діабетом 2-го типу.

Дієтична добавка «Арфа Комбі» може використовуватись як окремо, так і в комбінації з антидіабетичними препаратами.

Капсули

Пероральне застосування

Для дорослих та дітей з 12 років

Завантажити листок-вкладення до дієтичної добавки
Орієнтовна ціна в аптеках: ,, грн.
Замовити на:

Інструкція до застосування

Назва:

дієтична добавка «Арфа Комбі».

Склад.

1 капсула містить: таурин 178 мг (mg), екстракт перикарпію квасолі 178 мг (mg), екстракт  листя чорниці 54 мг (mg), натрію крохмаль гліколят, целюлоза мікрокристалічна (Е 460), магнію стеарат (Е 470), індигокармін (Е 132), оксид заліза жовтий (Е 172), оксид заліза чорний (Е 172), титану діоксид (Е 171), желатин.

Харчова (поживна) та енергетична цінність (калорійність) на 100 г (g): білки – 0,5 г (g), вуглеводи – 92,7 г (g), жири – 0,2 г (g), 375,0 ккал (kcal) / 1592,0 кДж (kJ).

Рекомендації до споживання:

  • для використання при різних перебігах цукрового діабету;
  • при порушенні вуглеводного обміну (гіперглікемії натще чи порушенні толерантності до вуглеводів);
  • з метою корекції вуглеводних і ліпідних порушень у комплексному лікуванні пацієнтів із цукровим діабетом 2-го типу;

Дієтична добавка «Арфа Комбі» може використовуватись як окремо, так і в комбінації з антидіабетичними препаратами.

НАУКОВО ДОВЕДЕНІ ВЛАСТИВОСТІ ІНГРЕДІЄНТІВ дієтичної добавки «Арфа Комбі»:

Таурин

Таурин – це умовно незамінна аміносульфонова кислота, походить з метіоніну та цистеїну, є необхідним і складовим елементом для оптимального функціонування будь-якого органу. При нестачі таурину страждає серце, печінка, білі клітини крові, розвивається цукровий діабет. З віком швидкість виведення таурину збільшується. Для того, щоб уникнути дефіциту цієї важливої речовини, необхідно поповнювати її запаси в організмі. Гомеостаз таурину в крові та інших тканинах змінюється при деяких порушеннях, включаючи цукровий діабет. Таурин бере участь у гомеостазі глюкози, маючи інсуліноподібні властивості. Таурин зменшує вміст вісцерального жиру, гіперліпідемію, окислення глюкози після їжі, рівень холестерину в печінці та гіперглікемію. Він також підвищує чутливість до інсуліну та м’язову секрецію глікогену.

Цінність таурину у профілактиці серцево-судинних захворювань була задокументована у чотиритижневому дослідженні добавок таурину на здорових жінках середнього віку, де було встановлено, що таурин значуще знижує рівні в плазмі незалежного прогностичного серцево-судинного ризику – гомоцистеїну. Враховуючи ефект таурину на послаблення змін у скорочувальній функції та ультраструктурі серця, індукованих цукровим діабетом, в експериментах, його було запропоновано як доповнення до стандартизованої схеми лікування у хворих на цукровий діабет, які мають ризик серцево-судинних захворювань.

Екстракт перикарпію квасолі

Вживання квасолі має сильний взаємозв’язок з багатьма фізіологічними та корисними для здоров’я процесами, такими, як профілактика серцево-судинних захворювань, ожиріння, цукровий діабет та рак. Фенольні сполуки в квасолі та інших рослинах мають антиоксидантні та антимутагенні властивості, оскільки вони мають здатність стримувати появу вільнорадикальних сполук шляхом хелатування іонів металів або інгібування ферментів, які беруть участь у процесі їх утворення.

Вживання екстракту з квасолі позитивно себе зарекомендувало в комплексній терапії при захворюваннях нирок, ревматизмі, гіпертонії, порушеннях сольового обміну та діабеті. Застосування цього екстракту при діабеті сприяє нормалізації глікемії та збільшенню діурезу.  Позитивні властивості квасолі при діабеті пов’язують з високим вмістом в ній амінокислот аргініну та лізину. Амінокислота лізин – визнаний імуномодулятор. Аргінін має захисну дію на β-клітини підшлункової залози і має здатність посилювати секрецію інсуліну. При діабеті 2 типу рівень цієї амінокислоти в організмі знижується через збільшення рівня ферменту аргінази. Тому, незважаючи на те, що аргінін частково синтезується організмом, заповнювати його рівень при діабеті обов’язково. Екстракт квасолі в цьому відмінний помічник.
Екстракт листя чорниці

Листя чорниці здавна широко використовувались в лікуванні діабету до появи інсуліну.

Чорниця – одне з найбагатших джерел антоціанінів. Про антидіабетичні ефекти антоціанінів повідомлялося в ході досліджень за участю людей та когортних досліджень. Антоціаніни можуть забезпечити досяжну, безпечну та недорогу допоміжну терапію для гальмування розвитку ретинопатії та можуть нормалізувати гіперглікемію. Листя чорниці багаті на хлорогенову кислоту, а також на поліфеноли і флавоноїди, які володіють широким спектром протидіабетичної дії, а саме сприяють зменшенню всмоктування цукру в кишечнику і зниженню синтезу глюкози в печінці, регулюють метаболізм вуглеводів, захищають інсулін- продукуючі клітини підшлункової залози, відновлюють та підтримують чутливість клітин до інсуліну.

Застереження до споживання:

індивідуальна чутливість до компонентів, дитячий вік до 12 років; вагітним та жінкам, які годують груддю, людям із значно зниженим імунітетом тільки за призначенням лікаря. Пацієнти, які страждають на діабет, можуть потребувати регулювання  цукрознижуючих ліків  для того, щоб уникнути гіпоглікемічних приступів.

Цей продукт не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Не перевищуйте рекомендовану добову дозу.

Не вживайте після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

Спосіб споживання та рекомендована добова доза:

дорослим і дітям з 12 років по 2 капсули 3 рази на день після основного прийому їжі.

Максимальна добова доза споживання – 6 капсул.

Тривалість курсу споживання – 20-30 днів, через 10-15 днів рекомендовано повторити  вживання дієтичної добавки. Подальший термін вживання узгоджувати з лікарем.

Виробником рекомендовано вживати «Арфа Комбі» 3-4 рази на рік.

Форма випуску:

по 10 капсул в блістері, по 3 або 6 блістерів у пачці.

Номер партії (серії) виробництва:

вказано на упаковці.

Мінімальний термін придатності:

краще спожити до кінця дати, зазначеної на упаковці. Термін придатності – 4 роки з дати виготовлення.

Умови зберігання:

зберігати при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.

Виробник:

АТ «Фармак», Україна, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 74.

Найменування та місцезнаходження оператора ринку (прийняття претензій від споживачів): АТ «Фармак», Україна, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 63.

Тел.: +38 (044) 239 19 40.

Без ГМО.

Не є лікарським засобом.

Дата останнього перегляду: 27.10.2020.