Лис 16, 2010

«Фармак» підтримав Дні Діабету в Києві

14 листопада цього року в приміщенні Українського Дому (м. Київ) проходили Дні Діабету. Генеральним спонсором виступили фармацевтична компанія «Фармак» та Міжнародна діабетична асоціація Україна.

З 2007 року, щорічно 14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом під егідою ООН. Цей день обрано як визнання заслуг одного з першовідкривачів інсуліну Фредеріка Бантінга, який народився 14 листопада 1891 року.

Традиційно, заходи присвячені Всесвітньому дню боротьби з діабетом відвідали не тільки лікарі, а й велика кількість пацієнтів. Вони мали змогу отримати консультації спеціалістів (ендокринологів, офтальмологів, педіатрів), провести експрес-аналіз рівня глюкози в крові та виміряти артеріальний тиск.

Для обговорення актуальних питань ендокринології на заході зібралися провідні спеціалісти України, представники Міністерства Охорони Здоров’я та представники громадських організацій.

В рамках заходу була організована медична виставка, в якій прийняли участь десятки фармацевтичних компаній і виробників діагностичного обладнання, а також телемарофон під назвою «Віра, Надія, Любов».

З 2005 року «Фармак» розпочав випуск Фармасулінів®. Це високотехнологічні генно-інженерні інсуліни найвищої якості з активного фармацевтичного інгредієнта американської транснаціональної корпорації «Елі Ліллі». Компанія «Елі Ліллі» є загальновизнаним світовим лідером по виробництві інсулінів та інших ліків для фармакотерапії цукрового діабету і має, за оцінками експертів, найвищий рейтинг репутації у світовій фарміндустрії.

Передана компанії «Фармак» ліцензійна технологія отримання інсулінів має винятково позитивну історію застосування для лікування хворих на цукровий діабет у всьому світі. Власне, пріоритет інтересів пацієнта й зумовив концептуальну особливість даного виробництва — тільки нове і тільки найкраще обладнання від лідера світового фармацевтичного машинобудування, компанії Bosch, працює з інсулінами на цій лінії.

Дотримання підходів «Елі Ліллі» забезпечує Фармасулінам® ідентичність з оригінальними Хумулінами® «Елі Ліллі».

Понад третина хворих на цукровий діабет 1-го та 2-го типів у 2010 році використовує для лікування інсулін виробництва компанії «Фармак» — Фармасулін®Н, Фармасулін®H NP, Фармасулін®H 30/70 у флаконах.

У 2004 році компанія «Фармак» представила на українському ринку перший вітчизняний препарат для лікування та профілактики ускладнень цукрового діабету – Діаліпон® у формі ампул та капсул. На відміну від більшості препаратів альфа-ліпоєвої кислоти, в яких використовується етилендіамінова сіль (викликає контактний дерматит, подразнення шкіри та слизових оболонок, алергічні реакції, перехресну алергію до антигістамінних препаратів із структурою етилендіаміну), Діаліпон® містить меглюмінову сіль, при використанні якої відсутні подібні симптоми. До того ж, дуже вигідна ціна дозволяє заощадити кошти пацієнтів. Згідно з даними аудиту роздрібного ринку, препаратом Діаліпон® користується кожен третій пацієнт, якому показана дана група препаратів.

В портфелі компанії сьогодні є ціла низка цукрознижуючих препаратів для лікування цукрового діабету 2-го типу: Діаглізид®MR (гліклазид MR), Діаглізид® (гліклазид), Діаформін® (метформін), Діапірид® (глімепірид), Глібенкламід.

Назад до новин

Ще більше новин