Вер 29, 2017

«Фармак» запустив акцію «Поділись силою» приурочено до Всесвітнього дня серця

29 вересня відзначають Всесвітній день серця. Саме в цей день на  «Фармак» розпочалась акція «Подаруй силу», яка включає в себе  інформаційну кампанію протягом 100 днів, інструктажі по першій долікарській допомозі та  флешмоб у соціальних мережах із хаштегом #farmakheartpower.

В цьому році «Фармак» відзначав Всесвітній день серця в співпраці із платформою соціального партнерства  Hearts.in.ua .

По приходу на роботу працівники компанії на паперових сердечка писали, як вони піклуються про своє серце та кріпили свої сердечка із паперу  на символічне дерево життя, щоб надихнути колег піклуватись про своє серце.

Клініка «Добробут» провела для співробітників «Фармак» тренінг з BLS (basic life support). В програмі тренінгу були практичні вправи та  міні-лекції з циклу Перша долікарська допомога : інсульт, епілептичний напад, інфаркт міокарда.

Вікторія Кондрашихіна, директор по персоналу ПАТ «Фармак» : « Одна із головних цінностей компанії – наші Люди. Співробітники «Фармак» працюють для життя та здоров’я інших, ми ж в свою чергу маємо піклуватись про них. Тому у Всесвітній день серця ми хотіли привернути увагу колег до проблеми серцево-судинних захворювань, яка зараз так гостро постає як в Україні, так і в усьому світі. Ми віримо, що невеликі зміни можуть зробити велику справу і раді, що наші працівники «діляться силою» із колегами.»

В портфелі Фармак понад 20 високоякісних препаратів для лікування та діагностики серцево-судинних захворювань у різних формах випуску та дозуваннях. І ще ряд препаратів на етапі розробки та чекають свого впровадження у виробництво.

Препарати Фармак покривають значну частину потреб кардіолога в лікарських засобах для діагностики, профілактики та лікування серцевих захворювань.

Проблема серцево-судинних захворювань в Україні (як і у всьому світі) є дуже гострою і актуальною.

Статистичні дані невтішні. Кожен 10 українець має проблеми системи кровообігу.  У структурі захворюваності дорослого населення на ССЗ лідирують гіпертонічна хвороба — 41%, ішемічна хвороба серця— 28%, цереброваскулярні хвороби— 16%. Пов’язано це в першу чергу зі способом життя (гіподинамія, шкідливі звички, неправильне харчування), незадовільним станом навколишнього середовища (екологічний вплив), а також недостатнім виявленням подібних захворювань на ранньому етапі та ігнорування профілактичними заходами. Серцево-судинні проблеми очолюють рейтинги захворюваності по всьому світу, проблема має глобальний характер.

Подолати цей недуг можливо лише у тісній міжгалузевій співпраці фахівців охорони здоров’я, представників суміжних спеціальностей, мас-медіа та адміністративного апарату держави. Звичайно, на передовій цієї боротьби стоять фармацевтичні компанії та лікарі – кардіологи.

Назад до новин

Ще більше новин