Бер 23, 2021

«Фармак» долучився до міжнародної навчальної програми Young SDG Innovators

Фармак

Програма проводиться під егідою United Nations Global Compact. Компанія вже вдруге приймає участь у навчанні, в ході якого учасники генерують рішення до викликів сьогодення у сфері сталого розвитку.

Компанії у програмі представляють команди, що складаються з 1-3 інноваторів та одного чемпіона. Інноватори – це молоді спеціалісти, котрі здатні принести свіжий погляд на стратегічний напрямок компанії, а чемпіон – це  керівник вищого рівня у цій компанії, що допомагає підтримувати ідеї та результати програми на практиці. Від «Фармак» беруть участьтри інноватори та один чемпіон.

«Проект дозволяє мені подивитися на галузі промисловості та світову економіку через призму цілей сталого розвитку. Я щиро впевнений, що великі гравці бізнесу здатні адаптувати свої стратегії та створити нову культуру ведення бізнесу у регіоні. Я налаштований на вирішення виклику для «Фармак» у рамках цілей сталого розвитку», – розповів учасник проекту, інженер з валідації комп’ютеризованих систем у АТ «Фармак».

Фармак

Під час кемпів та зустрічей команди українських компаній «Фармак», Укренерго, Укрзалізниця, Капарол, Інфотех, ДТЕК, Фонд Енергоефективності та Нова Пошта спілкуються як із представниками інших країн-учасниць Мережі Глобального договору ООН так і між собою.

«Перше враження –  це відчуття гордості за те, що наша команда стала частиною глобальної місії, яка прагне змінити світ на краще. Очікую від програми нових знань та навичок, які дадуть можливість зробити внесок у сталий розвиток компанії, суспільства та країни в цілому», – зазначив учасник проекту, провідний фахівець загальних інженерних комунікацій у АТ «Фармак».

Програма навчання триває дев’ять місяців. Впродовж цього періоду молоді інноватори проходять тренінги, беруть участь у форумах з учасниками з інших країн, а також відвідують інші компанії, вивчаючи їхні кейси.

Очікується, що наприкінці курсу, команди матимуть відтестовані рішення виклику, пов’язаного з інтеграцією Цілей сталого розвитку в діяльність їхньої компанії, а також з планом масштабування розробленого проєкту.

 

Довідка:

Young SDG Innovators є міжнародною програмою прискорення професійного розвитку для співробітників з високим потенціалом, яка забезпечує відчутні результати для бізнесу. Компанії-учасники можуть призначати від 1 до 3 новаторів і 1 новатора з різних підрозділів (наприклад, розвиток бізнесу, R&D, сталий розвиток). Ця команда працюватиме над викликом, нагальним для їхньої компанії, з метою розробки більш стійких бізнес-моделей, ініціатив та продуктів, які сприятимуть зусиллям компанії щодо сталого розвитку, стимулюючи інновації та продукуючи відчутні рішення з потенційною ринковою вартістю.

«Фармак» розділяє цілі Глобального договору ООН, які покликані вдосконалити якість життя людей і підвищити соціальну відповідальність бізнесу в інтересах суспільства. «Фармак» став першою українською фармацевтичною компанією, яка приєдналася до Мережі ГД ООН.

У 2020 році Володимир Костюк, виконавчий директор «Фармак» увійшов до складу Наглядової ради ГД ООН. До складу Ради увійшли генеральні директори і інших компаній-учасниць. Це – керівники впливових бізнесів та громадських організацій. У тому ж році «Фармак» вперше приймав участь у програмі Young SDG Innovators. Команда від Компанії захистила проект Інтеграції цілей сталого розвитку в існуючі бізнес-процеси на фіналі програми.

Назад до новин

Ще більше новин