Кві 28, 2021

«Фармак» на 80% збільшив інвестиції за результатами 2020 року

Акціонерне товариство «Фармак» опублікувало фінансові результати 2020 року. Аудитором фінансової звітності виступило ТОВ «Делойт енд Туш ЮСК».

Згідно з консолідованою звітністю, підготовленою за міжнародними стандартами, дохід від реалізації «Фармак» у 2020 році досяг 7,5 млрд грн, чистий прибуток — 1,1 млрд грн.

Капітальні інвестиції Компанії у 2020 році становили 1,3 млрд грн, що на 78% більше, ніж за підсумками 2019 року. Основні інвестиційні проєкти 2020 року – це запуск нового цеху з випуску стерильних лікарських засобів та початок будівництва R&D-центру, у якому будуть проводитися розробки сучасних складнокомпонентних лікарських засобів.

Крім цього, кошти Компанії були спрямовані на модернізацію та дооснащення наявних дільниць, приведення виробничих потужностей у відповідність до вимог FDA (Управління з продовольства та медикаментів США), проєкти з енергозбереження, розвитку лабораторного комплексу, реалізацію ІТ-проєктів для автоматизації бізнес-процесів тощо.

Витрати на дослідження та розробки у 2020 році становили 448 млн грн.

«У той час, коли капітальні інвестиції в Україні у 2020 році зменшилися майже на 40%, “Фармак” витратив на модернізацію виробництва рекордні 1,3 млрд грн. Левова частка цих коштів пішла на будівництво та оснащення нового виробництва стерильних лікарських засобів, де ми будемо виготовляти вкрай необхідні ліки, які рятують життя як українців, так і жителів усього світу», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак».

«Фармак» експортує продукцію до 28 країн світу, включно з країнами ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії тощо. З початком пандемії різко виріс попит на лікарські засоби, що використовуються в комплексній терапії пацієнтів з COVID-19. Таким чином упродовж 2020 року низку препаратів виробництва «Фармак» було експортовано до Ізраїлю, Великобританії, Швеції, Франції, Німеччини, Польщі, Австралії, Нової Зеландії, Мексики й Сінгапуру, а також відправлено для цілей використання ВООЗ.

Попри пандемію та складні економічні умови в країні, минулого року «Фармак» не скоротив робочі місця, а навпаки збільшив кількість працівників до 2761 особи.

«Фармак» – єдина компанія фармгалузі, яка увійшла до рейтингу найбільших платників податків за підсумками минулого року*.

Сума сплачених податків у 2020 році становить 712,1 млн грн.

 

 

*За даними рейтингу «ТОП-200 найбільших компаній України за сумою сплати податкових платежів за 2020 рік»

Назад до новин

Ще більше новин