Жов 18, 2021

«Фармак» спільно з Київським метрополітеном відкрили виставку «100 років інсуліну»

Фармацевтична компанія «Фармак» спільно з Київським метрополітеном презентували виставку, присвячену сторічному ювілею інсуліну*. Відкриття експозиції «100 років інсуліну» відбулося 13 жовтня у холі станції метро «Театральна» в Києві.

Згідно статистики Всесвітньої організації охорони здоров’я, станом на 2020-й рік кожна 10-а людина в світі хворіє на цукровий діабет, а у 2020-му році  хвороба увійшла до переліку 10 головних причин смертності. У світі близько 463 мільйони людей живуть з діабетом.

В Україні 1,3 мільйони офіційно підтверджених хворих на цукровий діабет. На жаль, ця цифра щороку зростає. Вважається, що діабет діагностовано тільки у третини від реальної кількості хворих.

До проєкту долучилися українські зірки, які хворіють на діабет або мають хворих у родині, – народний артист України Назар Задніпровський, всесвітньо відомий український скрипаль Василь Попадюк, співак Влад Ситнік, психологиня Наталія Холоденко та народний артист України Богдан Бенюк.

photo5420446502662288559

«Я дізнався, що в мене діабет першого типу, коли мені не було й 30 років. Потрапив до реанімації на три дні, потім ще два тижні провів у ендокринології. Підступність діабету в тому, що він маскується під інші хвороби і виявити його відразу досить важко, а потім стає запізно. Але в людей є інтуїція із приводу свого організму, тому, якщо ви відчуваєте, що симптоми вказують на високий цукор, не гайте часу, йдіть здавати аналіз», – ділиться власною історією життя із діабетом Народний артист України Назар Задніпровський.

«У моїй батьківській сім’ї усі хворіли на діабет. Я знаю, як тяжко жити із цим захворюванням, тому що бачила, як воно знижує якість життя близьких людей. Зараз я привчаю своїх дітей до здорового способу життя і постійно борюсь із тим, щоб не захворіти на діабет. Я хочу,  щоб кожна людина у країні розуміла, як він виникає і як важливо вчасно діагностувати цю хворобу»,  –  коментує психолог Наталія Холоденко.

photo5420446502662288556

За словами організаторів, мета соціального проєкту «100 років інсуліну» – підвищити інформованість українців про цукровий діабет, його симптоми та профілактику. А також мотивувати людей до відповідального ставлення до свого здоров’я і регулярної перевірки рівня цукру у крові.

«Фармак» бореться з цукровим діабетом не тільки виробляючи якісні препарати. Ми працюємо над інформуванням населення про ризики, що несе хвороба. Формуємо культуру відповідального ставлення до свого здоров’я, постійної діагностики. Перші інсуліни в продуктовому портфелі «Фармак» з’явилися 18 років тому. У 2001 році було підписано угоду між «Фармак» і американським виробником інсуліну про трансфер технологій зарубіжного партнера, що дозволило якісно покращити рівень вітчизняних інсулінів та зробити лікування доступним для українського пацієнта», – коментує директорка з корпоративних комунікацій «Фармак», Євгенія Піддубна.

photo5420446502662288558

Експозиція «100 років інсуліну» буде представлена в холі станції метро «Театральна» до 29 жовтня. Завітати на неї може кожен житель столиці, а для мешканців інших міст фармацевтична компанія «Фармак» зробила можливим відвідування виставки у форматі онлайн .

*Інсулін – гормон підшлункової залози, недостатність якого провокує розвиток цукрового діабету.

Назад до новин

Ще більше новин