Бер 09, 2021

«Фармак» залишається одним із головних постачальників у «Доступних ліках»

За результатами 2020 року за даними НСЗУ (Національна служба здоров’я України https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/reimb-manufacturer-details)* компанія «Фармак» залишається лідером державної програми реімбурсації «Доступні ліки» в тих категоріях лікарських засобів, де вона представлена.

«Фармак» бере участь у програмі реімбурсації у двох групах захворюваності: серцево-судинні захворювання та цукровий діабет ІІ типу. Постачаються такі препарати компанії: «Аладин-Фармак» та «Амлодипін», «Бісопрол», «Глибенкламід», «Діаглізид», «Еналозид Моно», «Тромбонет-Фармак», «Метопролол» і «Діаформін».

Загальна частка компанії в програмі реімбурсації за результатами 2020 року становить 14,5% у відшкодуванні в грн або 15,3% у добових дозах. У кількості рецептів це дорівнює 14,7% або 1,7 млн рецептів.

«Ми активно співпрацюємо з “Доступними ліками” з моменту старту програми у 2017 році. Найбільшу представленість “Фармак” має в розділі “Діабет”, адже ендокринологічний напрям є однією з ключових спеціалізацій компанії. Ми випускаємо інсулін за технологією американської компанії Eli Lilly, світового лідера в цій сфері. Більшість інсулінів, які постачає “Фармак”, відпускається за програмою без доплати з боку пацієнта (окрема Програма реімбурсації інсулінів). І це наближує нас до мети зробити лікування якісними препаратами світового рівня доступним для кожного українця», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак».

ДОВІДКА

Державна програма реімбурсації «Доступні ліки» розпочата в Україні у 2017 році. Мета програми – зменшення фінансового навантаження на пацієнтів та збільшення доступності ліків.

З 1 квітня 2019 року програма адмініструється Національною службою здоров’я України і є складовою частиною Програми медичних гарантій.

 

У межах програми реімбурсації пацієнти, що мають серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу чи бронхіальну астму, можуть отримати лікарські засоби безоплатно або з незначною доплатою.

 

В Україні програмою «Доступні ліки» користуються приблизно 2,5 млн пацієнтів.

 

Назад до новин

Ще більше новин