Лип 05, 2021

Філя Жебровська в списку найвпливовіших людей України

Филя Жебровская

24 червня видання «Новое Время» опублікувало рейтинг «Топ-100 найвпливовіших людей України у 2021 році», який складено на основі опитування 42 провідних експертів. Голова Наглядової ради фармацевтичної компанії «Фармак» Філя Іванівна Жебровська увійшла до цього списку.

Філя Жебровська очолила «Фармак» у 1995 році. Під її керівництвом радянський хіміко-фармацевтичний завод трансформувався у високотехнологічне підприємство європейського рівня. Саме за ініціативи Філі Іванівни відбулася зміна стратегії та переорієнтація виробництва з виготовлення активних фармацевтичних інгредієнтів на готові лікарські форми, що відповідають високим міжнародним стандартам якості. Завдяки цьому та постійному інвестуванню в інноваційні виробничі платформи, дослідження та розробки, а також у розвиток персоналу, у 2010 році «Фармак» став лідером фармацевтичного ринку України й утримує першість уже впродовж 11 років.

З 1 липня 2017 року Філя Жебровська очолила Наглядову раду «Фармак» і сконцентрувалася на стратегічному управлінні підприємством.

Сьогодні «Фармак» – це передова компанія з власним R&D-центром, яка гідно представляє Україну на міжнародній арені. Ліки «Фармак» купують у понад 30 країнах ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії та ін. Зараз компанія готується до проходження інспекції FDA (прим. – Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США) для виходу на ринок США.

Невіддільною складовою «Фармак» є соціальна відповідальність та сталий розвиток. Збільшуючи обсяги виробництва, компанія постійно зменшує вплив на довкілля. Крім того, «Фармак» системно надає допомогу медичним закладам, армії, соціальним та освітнім установам. Минулого року, на початку пандемії, «Фармак» виділив 10 млн грн на закупівлю апаратів ШВЛ та іншого обладнання для лікарень по всій Україні.

Назад до новин

Ще більше новин