Лис 04, 2016

«Фармак» провів круглий стіл з представниками вузів

Першого листопада лідер фармацевтичного ринку – компанія «Фармак» провела круглий стіл із представниками профільних університетів та факультетів провідних ВНЗ України. Основним питанням, що обговорювалося на заході, було пріоритетні напрямки співпраці навчальних закладів та компанії «Фармак» з метою покращення якості освіти за профільним напрямком.

В круглому столі взяли участь директори та ключові керівники компанії «Фармак», а також перший проректор Національної фармацевтичної академії України (НФаУ), декани та завідувачі кафедр НФаУ, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Київського національного університету технологій та дизайну. Загалом у заході взяли участь понад 30 спеціалістів.

На зустрічі обговорювали питання кваліфікаційних вимог до випускників ВНЗ, умов стажування, проведення спільних конференцій, шкіл-семінарів для студентів, аспірантів та молодих учених. Також йшлося про залучення фахівців компанії «Фармак» до розробки навчальних планів та програм підготовки фахівців, а також їх залучення до навчального процесу та участь у екзаменаційних комісіях з атестації здобувачів вищої освіти тощо.

В рамках круглого столу також відбулася екскурсія на виробництво та в аналітичну лабораторію, де гості змогли побачити як працює сучасне фармацевтичне підприємство.

Вікторія Кондрашихіна, директор з персоналу компанії «Фармак»: «Протягом багатьох років компанія «Фармак» тісно співпрацює з фаховими вузами та університетами, що мають профільні факультети та кафедри. Чимало студентів проходять у нас виробничу практику. До прикладу, за 2015-2016 рр. на нашому підприємстві пройшли практику понад 200 кращих студентів з майже 15 профільних навчальних закладів та факультетів з усієї України. Кращих з них ми запрошуємо на стажування з курсу в курс – з можливістю подальшого працевлаштування.

«Фармак» прагне проводити виробничу практику на підприємстві таким чином, щоб студенти мали змогу отримувати реальні практичні знання про сучасне фармацевтичне виробництво, високотехнологічні потужності та виробничі процеси.

Одним з актуальних питань сьогодення є підвищення якості підготовки майбутніх випускників відповідно до реальних потреб та вимог сучасного фармацевтичного виробництва. На вирішення цієї потреби й спрямований круглий стіл. Спільно з колегами з ВНЗ ми плануємо розробити таку модель співпраці, яка дозволить підготувати покоління молодих висококваліфікованих спеціалістів, що розвиватимуть фармацевтичну галузь України».

Алла Котвіцька, перший проректор Національного фармацевтичного університету, доктор фармацевтичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України: «Такі зустрічі, як сьогоднішній круглий стіл, надзвичайно потрібні та актуальні. До речі, це перший захід такого формату, на який мене було запрошено. А подібного плану співпраця допомагає рухати та розвивати фармацевтичну освіту.

Саме сьогодні академічна спільнота, фармацевтична освіта, підприємство та роботодавець знайшли ті основні напрямки взаємодії та співпраці, які зможуть дати результат у майбутньому – і для навчальних закладів, і для такого підприємства, як «Фармак». Ті «золоті» думки, тези, які сьогодні обговорювалися на круглому столі, ми будемо опрацьовувати, щоб у результаті втілити в життя все задумане. Тому що навчальні програми – це надзвичайно живий та динамічний документ, і будь-які раціональні доповнення завжди будуть доцільними та актуальними».

За результатами круглого столу було досягнуто домовленості та намічено плани подальшої співпраці між «Фармак» та профільними вищими навчальними закладами.

Назад до новин

Ще більше новин