Гру 13, 2021

Кожна третя упаковка ліків української компанії експортується на міжнародні ринки

«Фармак» відомий не лише як лідер фармацевтичного ринку України*, а і як активний експортер на міжнародній арені. Продукція компанії представлена більш як у 40 країнах ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу та Азії. Цього року список країн експорту поповнили Швейцарія, Бразилія, Індонезія та Болівія. У 2021 році кожна третя упаковка препаратів компанії йшла на іноземні ринки.

Окрім розширення географії постачання продукції, компанія успішно відкриває міжнародні офіси та представництва. Цього року підприємство відкрило офіс у Об’єднаних Арабських Еміратах. Ринок Близького Сходу не є новим для «Фармак», адже продукція компанії представлена там з 2016 року. Виробничі потужності підприємства успішно пройшли атестацію державних органів, а лікарські засоби активно закуповуються під час госпітальних тендерів регіону.

Фармак_експорт

Цього року компанія також відкрила представництво у В’єтнамі. Загалом на в’єтнамському ринку продається близько 25 лікарських засобів компанії, що представлені як на полицях аптечних мереж, так і закуповуються на локальних тендерах медичними установами. Ще понад 30 препаратів – на реєстрації, процедура якої у В’єтнамі займає від 2-х до 3-х років.

Через пандемію особливо зріс попит на  лікарські засоби, що використовуються в комплексній терапії пацієнтів з COVID-19, тож «Фармак» активно експортує антитромботичні засоби, кортикостероїди, релаксанти, анальгетики та препарати для наркозу і седації, необхідні при підключенні хворих до апаратів ШВЛ. Ці препарати були також відправлені як благодійна допомога для цілей використання ВООЗ.

Виробничі лінії «Фармак», окрім національних, мають європейські сертифікати GMP (відповідність належній виробничій практиці), що дає змогу реалізовувати продукцію у країнах з жорсткими регуляторними вимогами. Влітку «Фармак» здобув чергову перемогу в міжнародному тендері та збільшив обсяги експорту в країни Латинської Америки. Свою фармацевтичну експансію компанія розпочала з Мексики, проте наразі стрімко нарощує співпрацю з іншими ринками цього регіону, а саме з Перу, Колумбією, Ель-Сальвадором, Чилі, Панамою, Болівією та іншими латиноамериканськими країнами.

«Не так багато українських компаній змогли побудувати успішну міжнародну стратегію та вивести свій бізнес на новий рівень. Я вважаю, що нам у «Фармак» вдалося це зробити. Ми постійно перебуваємо в пошуку шляхів розвитку та нових можливостей. Одна з основних причин такого успіху компанії – потужна виробнича компетенція та відповідність високим стандартам, завдяки чому продукція «Фармак» є конкурентоспроможною на глобальному ринку», – зазначає Володимир Костюк, виконавчий директор компанії «Фармак».

Назад до новин

Ще більше новин