Гру 15, 2015

У Києві презентували першу в Україні книгу, написану самими киянами

11 грудня у Колонній залі КМДА відбулася урочиста презентація унікальної для України книги «Щоб жити. Розуміючи Київ». Її авторами стали літні жителі столиці, які поділилися своїми спогадами про Київ 30-90-х років минулого століття. Захід організований за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та Товариства Червоного Хреста Подільського району м. Київ.

Ініціатором створення книги стало фармацевтичне підприємство «Фармак». У такий спосіб «Фармак» прагне підтримати та залучити до суспільного життя літніх одиноких людей, позбавлених уваги та турботи. Більше того, видання книги стало для стареньких можливістю передати свій досвід молодому поколінню та відчути себе потрібними.

«Ми переконані, що залучення людей похилого віку до соціального життя вкрай важливе для їхнього здоров’я. Адже відомо, що соціально активні літні люди, які виховують онуків, займаються улюбленою справою, виглядають молодшими і почуваються здоровішими. А самотні, відрізані від життя старенькі зазвичай згасають швидше через відчуття покинутості і непотрібності, – коментує Філя Жебровська, генеральний директор ПАТ «Фармак». – До того ж збереження культурної спадщини і переймання цінного життєвого досвіду літніх людей корисно для розвитку суспільства в цілому».

Захід зібрав чимало небайдужих людей, у тому числі й самих киян-довгожителів. Серед гостей презентації були і високоповажні особи: представники Верховної Ради України, КМДА та інших державних установ, міжнародних урядових і неурядових організацій, посли закордонних держав, а також громадські та культурні діячі.

Також у рамках презентації відбувся благодійний аукціон, на якому був представлений подарунковий екземпляр книги «Щоб жити. Розуміючи Київ» з особливою обкладинкою та автографами авторів, рецензентів – артистки театру і кіно Ади Роговцевої та поета і громадського діяча Івана Драча, Філі Жебровської, генерального директора ПАТ «Фармак», Тетяни Гоєнко, голови Подільської районної організації в м. Києві Товариства Червоного Хреста, та Діани Попової, директора Департаменту Культури КМДА. Крім того, до уваги учасників аукціону було представлено ще 6 лотів від учасників проекту та культурних діячів столиці. Перед початком торгів з привітальним словом до гостей заходу звернулася Ольга Богомолець, Заслужений лікар України, голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я. Під час аукціону було придбано всі 7 лотів, а після нього всі бажаючі гості мали можливість придбати перші екземпляри книги ще до її появи у книгарнях міста. Загалом було зібрано 170 тисяч гривень. Всі кошти направлені до Товариства Червоного Хреста Подільського району м. Київ на допомогу одиноким літнім киянам, що знаходяться без опіки.

Вже у грудні книгу «Щоб жити. Розуміючи Київ» можна буде придбати у книгарнях міста. Це видання благодійне, і всі кошти від його продажу будуть передаватися на підтримку літніх людей під патронатом Товариства Червоного Хреста Подільського району м. Київ.

Видання книги – частина довготривалого соціального проекту «Прийомні онуки», започаткованого ПАТ «Фармак» на честь свого 90-річчя спільно з Товариством Червоного Хреста Подільського району м. Київ і спрямованого на покращення умов життя літніх людей і їхнього повернення до соціального життя.

 

Назад до новин

Ще більше новин