Вер 04, 2017

В Шостцi відкрилась виставка унікальних робіт сучасних українських художників

31 серпня в арт-центрі Шостки  представники компанії «Фармак» та місцевої влади відкрили  арт-проект «Колекція». Експозиція картин із приватної колекції Петра Багрія та Михайла Кучірки  являє собою зріз українського мистецтва ХХ століття.

Загалом мистецька збірка П. Багрія та М. Кучірки  – понад тисячу експонатів. В Шостці показано художні твори 36-и сучасних українських митців з різних регіонів України – Києва, Одеси, Львова, Тернополя, Харкова та інших міст.

 

Метою проекту є знайомство шосткинців з творчістю художників, імена яких уже увійшли в історію українського мистецтва, а більшість з них представляють Україну за кордоном.

Організатором виставки в місті Шостка стала компанія «Фармак». Головний ініціатор мистецької події Голова Наглядової ради компанії «Фармак» Філя Жебровська подарувала арт-центру картину народного художника України Михайла Демцю.

 

« Ще коли ми розпочинали будівництво заводу з виробництва АФІ у Шостці, я точно знала, що «Фармак» має долучитись не лише до промислової частини життя міста, й до культурно-освітньої також. Я глибоко переконана, що ми маємо будувати Європу тут, в Україні. Для цього ми впроваджуємо найновіші технології та європейські стандарти, та ми розуміємо, що наша компанія у синергії з містом, в якому народились і працюють наші працівники, живуть їхні сім’ї та виховуються діти, тому для нас важливо стати його культурною частиною. Я особисто захоплююсь роботами українських художників, думаю жителі Шостки погодяться зі мною в тому, що українцям є чим пишатись» – Жебровська Філя Іванівна, Голова Наглядової ради ПАТ «Фармак»

На церемонії відкриття були присутні: Іван Драч, Анатолій Мельник та  Олександр Федорук. Під час відкриття виставки меценати передали в бібліотеку шосткінського музею  понад 50 мистецьких книг.

 

Український поет, перекладач, кіносценарист, драматург, державний і громадський діяч, Іван Драч: «Ця виставка вражає буквально з першої хвилин. По правді кажучи, я дуже радий, що мені сьогодні вдалось побувати тут в Шостці на відкриті арт-проекту «Колекція», важко сказати, де зараз можна ще побачити таку добірку робіт українських художників. Тут ми бачимо наскільки величні мистецькі скарби творять українці і дуже важливо, що  є можливість з ними ознайомитись бажаючим. Це ті твори мистецтва, які має побачити кожен українець. Це наша культурна спадщина. І я хочу відзначити організаторів, які в такий природній спосіб посприяли культурному підвищенню такого міста як Шостка»

 

На виставці представлені  111 робіт українських художників, серед яких: Б.Буряк, О.Гнилицький, М.Демцю, О.Дубовик, А.Криволап, Л.Медвідь, А.Мельник, О.Ройтбурд, А.Савадов, В.Сидоренко, М.Туровський, М.Шимчук та багато інших.

Назад до новин

Ще більше новин