Гру 23, 2017

23 грудня «Фармак» святкує 92-річчя

У межах історії — це етап. У межах Всесвіту — лише мить. Для ПАТ «Фармак» це період розвитку та трансформації підприємства у сучасний інноваційний бізнес. Завдяки людям, якості, інноваційним підходам ПАТ «Фармак» — це приклад вітчизняного бізнесу, драйвер галузі та вже восьмий рік — лідер* ринку.

Яким був 92-й рік розвитку для ПАТ «Фармак»?

У 2017 році було виведено на ринок 21 продукт. Серед них «Айлар», біосиміляр інсуліну «Гларгін», «Зіпелор», «Цитрік», «Дипрофол ЕДТА». Зараз на різних етапах розробки ще приблизно 125 проектів.

За 2017 рік сума податкових відрахувань ПАТ «Фармак» становить 460 млн грн.

На підприємстві застосовують інноваційні підходи в розроблені та підготовці лікарських засобів, постійно вдосконалюючи та впроваджуючи новітні технології. У 2017 році ПАТ «Фармак» увійшов до топ-5 найінноваційніших компаній України за версією порталу «Економічна правда».

Компанія інвестувала більш ніж 500 млн грн у модернізацію та технічне оснащення виробництва. Загалом за останні 12 років обсяг інвестицій ПАТ «Фармак» у модернізацію перевищив 216 млн доларів США. Сьогодні на різних етапах реалізації 10 масштабних проектів капітальних інвестицій.

ПАТ «Фармак» виробляє якісну продукцію відповідно до світових стандартів ISO, GMP. Щороку Компанію відвідують приблизно 15 міжнародних інспекцій, що дає можливість продавати продукцію до більш ніж 20 країн.

У 2017 році відразу декілька провідних всеукраїнських ЗМІ (журнал «Фокус», «Бізнес») назвали ПАТ «Фармак» одним з найкращих роботодавців серед українських компаній.

Сьогодні у ПАТ «Фармак» працюють 2614 співробітників. Середній вік працівників становить 38 років, 25% персоналу працюють у Компанії понад 10 років. ПАТ «Фармак» створює сприятливі умови для розвитку та кар’єрного зростання працівників. 80% управлінських вакансій закриваються власним резервом.

За п’ять років заробітна плата працівників зросла у 2,3 раза. При цьому компанія реалізує соціальні програми для співробітників. Наприклад, благодійну програму «Прийомні Онуки» журнал «Бізнес» назвав однією з найкращих програм КСО, що реалізуються в Україні.

ПАТ «Фармак» не стоїть на місці. Попереду нові досягнення та здобутки. У 2018 році Компанія продовжить активно розвиватися та впроваджувати інноваційний підхід у виробництві та управлінні.

Серед пріоритетів на 2018 рік — розвиток експортного потенціалу та збільшення географії присутності в Європі та інших країнах.

«ПАТ «Фармак» у 2017 році зберіг лідерські позиції на українському ринку. Нашим пріоритетом є збільшення присутності в інших країнах. Перші кроки у цьому напрямку ми вже зробили. Для нас європейський шлях — це не перенесення виробництва до Європи. Це побудова Європи тут — у серці України. І ми працюємо над цим. Усе, що ми робимо, ми робимо заради здоров’я та на користь нашої галузі й країни. Сьогодні ми потрібні нашій державі. Їй потрібні кваліфіковані кадри, сильні підприємства, відповідальний бізнес», — зазначила Філя Жебровська, Голова Наглядової ради ПАТ «Фармак».

* за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research у 2016 р.

Назад до новин

Ще більше новин