Тра 30, 2019

Бізнес підтримає розвиток страхової медицини

Бізнес підтримає зміни в нормативній базі, які стимулювали б розвиток страхової медицини, вважає глава наглядової ради ПАТ “Фармак” Філя Жебровська.

“Одне лише держава не повинна фінансувати систему охорони здоров’я.” Фармак “страхує своїх співробітників. Ми витрачаємо на це 10 млн грн з свого чистого прибутку. І ці виплати обкладаються прибутковим податком з співробітників компанії. Якби бізнесу запропонували невеликі зміни, звільнивши ці витрати від прибуткового податку, зобов’язали страхувати своїх співробітників, ми б швидше змінювали підходи, і в країні б запрацювала широкомасштабна страхова медицина “, – сказала вона в інтерв’ю виданню” Новий час “.

При цьому Філя Жебровська зазначила, що позитивно оцінює зміни в сфері охорони здоров’я, що стосуються лікувального процесу і лікарського забезпечення, зокрема, введення Національного переліку основних лікарських засобів, а також протоколів лікування.

“Сьогодні без них жоден лікар не буде призначати ліки. І це дуже добре і для пацієнта, і для нас. Тому що для нас важливі правила гри, ми знаємо, чого хоче охорона здоров’я, як воно лікує пацієнтів, а ми підлаштовуємось під існуючі стандарти “, – підкреслила Філя Жебровська.

Назад до новин

Ще більше новин