Тра 21, 2010

«Дарниця» продовжує претендувати на «Корвалол»

В червні 2010 року Вищий  господарський суд України розгляне касацію компанії «Дарниця» на лютневу постанову  Київського апеляційного госпсуду, який підтвердив виключне право компанії «Фармак» на торгову марку «Корвалол». Компанія «Дарниця», яка програла декілька судових процесів своєму конкуренту компанії «Фармак», зробила ще одну спробу поборотися за популярний бренд «Корвалол». Про це повідомляє газета «Дело».

В 2004-му «Дарниця» звернулася до Госпсуду Києва з позовом до Департаменту інтелектуальної власності Міносвіти і науки і «Фармаку» з вимогою визнати недійсним право компанії «Фармак» на одноосібне використання торгової марки «Корвалол» і програла справу.   

Незважаючи на те, що позивач зміг виграти апеляцію, Вищий госпсуд відправив справу на повторний  розгляд. Вкінці  2009 року після проведення ряду судових експертиз, Госпсуд Києва знову відмовив компанії «Дарниця» в позові.

Як повідомляє видання «Дело», боротися за «Корвалол» «Дарницю» змушує фінансова сторона питання. В 2004 році компанія розробила власний седативний препарат, аналогічний «Корвалолу» і справа була тільки за впізнаваною торговою маркою. Спочатку препарат мав назву «Корвалол-Новий-Дарниця»,але через те ,що торгова марка була зареєстрована на «Фармак» його довелося перейменувати на «Дарвілол» і паралельно судитися за відомий бренд.

Виготовляти препарат під назвою «Корвалол» в Україні, а також у ряді інших  країн, має право лише компанія «Фармак», яка отримала свідоцтво Департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України на цю торгову марку в 1993 році.

«Корвалол» виготовляється та продається як на території бувшого СРСР, так і в інших європейських країнах. «Корвалол» призначають в якості заспокійливого та судинорозширюючого засобу при неврозах з підвищеною роздратованістю, ранніх  стадіях гіпертонії, при не різко виражених спазмах коронарних судин, тахікардії, в якості спазмолітичного препарату при спазмах кишківника.

Назад до новин

Ще більше новин