Бер 21, 2019

Енергоменеджмент ПАТ «Фармак» отримав міжнародне визнання

Міжнародний орган сертифікації TÜV Thüringen видав Сертифікат відповідності системи  енергетичного менеджменту ПАТ «Фармак»  вимогам міжнародного стандарту ISO 50001:2011.

У своїй діяльності «Фармак» керується принципами сталого розвитку, які включають в себе бережливе ставлення до навколишнього середовища і збереження природних ресурсів. Для реалізації даного принципу компанія використовує найпрогресивніші технології, обладнання та підходи до споживання енергетичних ресурсів.

З 2013 року компанія неперервно впроваджує технічні та організаційні заходи, спрямовані на раціональне використання енергетичних ресурсів, зменшення викидів в навколишнє середовище, веде просвітницьку діяльність як серед власних працівників, так і поза межами підприємства. Наявність на підприємстві системи енергоменеджменту свідчить про те, що така діяльність є системною, входить до стратегії розвитку підприємства та контролюється керівництвом підприємства на рівні з іншими бізнес процесами.

“«Фармак» – один з найбільших виробників лікарських препаратів, лідер національного ринку*. На сьогоднішній день продукція компанії експортується в більш, ніж 20 країн світу. «Фармак» впевнено крокує поряд із кращими європейськими фармацевтичними заводами, не відстаючи як в технічному так і в управлінському плані. Виробництво «Фармака» відповідає не лише європейським вимогам належної виробничої практики GMP, але і іншим міжнародним вимогам ведення бізнесу. Отримання сертифікату відповідності системи енергетичного менеджменту  ISO 50001:2011 в Європі розглядається як показник рівня свідомості керівництва компанії у питаннях соціальної відповідальності, турботи про екологію та небайдужості до майбутнього нашої планети. Наявність такого сертифікату підвищує рівень конкурентоспроможності компанії, підвищує рівень її інвестиційної привабливості та є вагомим аргументом при участі в процедурах державних закупівель, аукціонів і тендерів як Україні так і в світі. Сертифікація по ISO 50001 є одним з обов’язкових пунктів для успішної співпраці з іноземними компаніями. Для більшості Європейських і Американських компаній політика зниження впливу на навколишнє середовище і націленість на енергетичну ефективність, зважаючи на вичерпність та зниження світових запасів корисних копалин, виходить на перше місце. Також наявність сертифіката ДСТУ ISO 50001 є демонстрацією дотримання зобов’язань, які прийняла на себе Україна в рамках євроінтеграційних угод, що включають імплементацію європейських директив з енергоефективності та 3-го енергопакету ЄС» – відзначив Павло Павлик, операційний директор компанії «Фармак».

*  за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research

 

Назад до новин

Ще більше новин