Бер 26, 2014

«Фармак» підписав з МОЗ Меморандум про фіксування цін на інсулін

Національний фармвиробник, компанія «Фармак», підписав із Міністерством охорони здоров’я України Меморандум про порозуміння. Зазначений документ передбачає збереження оптово-відпускних цін на препарати інсуліну, зафіксовані станом на 1 січня 2014 року.

Меморандум був підписаний Міністром охорони здоров’я України Олегом Мусієм та уповноваженими представниками п’яти виробників препаратів інсуліну.

Документ також передбачає, що фармвиробники забезпечать виробництво та постачання широкої номенклатури препаратів інсуліну на внутрішньому фармацевтичному ринку, своєчасне і в повному обсязі задоволення попиту на таку фармацевтичну продукцію; сприятимуть здешевленню таких лікарських засобів для населення шляхом наближення цін в аптеках до оптово-відпускних цін підприємств-виробників та постачальників, а також забезпечать формування прозорого конкурентного середовища на основі дотримання норм антимонопольного законодавства.

У свою чергу, МОЗ бере на себе зобов’язання щодо залучення представників громадських організацій фармацевтичного сектору економіки до підготовки проектів рішень Уряду з питань державного регулювання цін на препарати інсуліну шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі препарати на основі порівняльних (референтних) цін та запровадження системи відшкодування їх вартості (реімбурсації), а також розробки та проведення до 1 вересня 2014 року процедури громадського обговорення цих проектів та оприлюднення граничних рівнів оптово-відпускних цін на препарати інсуліну до 1 січня 2015 року.

Назад до новин

Ще більше новин