Чер 13, 2016

«Фармак» підтвердив досконалу якість

В рамках підтримання відповідності фармацевтичної системі якості згідно з національними та Європейськими вимогами GMP, компанія «Фармак» успішно пройшла інспектування з боку Державної служби України з лікарських засобів та Головного фармацевтичного інспекторату Польщі (GIF). 

Держлікслужба провела перевірку складів, лабораторій контролю якості та дільниць з виробництва готових лікарських засобів та активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) на відповідність вимогам Настанови СТ-Н МОЗУ 42 4.0:2015 «Лікарські засоби. Належна виробнича практика». Інспектування було успішно пройдено на початку квітня. Результатом підтвердження відповідності фармацевтичної системи якості (ФСЯ) в компанії «Фармак» є отримання 5 національних сертифікатів GMP.

На початку червня Головним фармацевтичним інспекторатом Польщі було проведено інспекцію двох дільниць з виробництва нестерильних лікарських засобів на відповідність EU Guidelines to Good Manufacturing Practice Medicinal Products for Human and Veterinary Use («Європейські  правила  з  належної виробничої практики лікарських засобів для людини та застосування у ветеринарії»). Саме цю продукцію компанія «Фармак» експортує до ринків ЄС.

Інспектори високо оцінили ФСЯ та матеріально-технічне забезпечення «Фармак» і будуть рекомендувати продовжити дію сертифікатів GMP. Наразі компанія очікує звіт за результатами проведення інспектування та оновлені сертифікати GMP від регуляторного органу Польщі.

 

Назад до новин

Ще більше новин