Кві 24, 2014

«Фармак» поділився досвідом з хеджування валютних ризиків

Керівник відділу стратегічного планування та фінансових розрахунків «Фармак» Марія Котляр виступила на міжнародній конференції «Управління фінансовими ризиками в корпораціях», яка проходила 17 квітня 2014 року в готелі Radisson Blu (м. Київ). Організатором конференції виступила британська компанія Worldwide Expert.

Марія Котляр розповіла учасникам заходу про підходи до хеджування валютних ризиків, провела аналіз ризиків компанії при обслуговуванні кредитного портфеля у валюті, а також презентувала модель визначення основних лімітів та параметрів стосовно інструментів, які використовуються для управління валютними ризиками (на прикладі «Фармак»).

В рамках конференції також були розглянуті питання побудови системи управління фінансовими ризиками, збільшення акціонерної вартості компанії та підвищення ліквідності через управління ризиками. Окремий акцент було зроблено на розгляді юридичних та податкових аспектів валютного законодавства, трансфертного ціноутворення, дивідендів, деривативів та інших фінансових інструментів. Учасники заходу мали можливість познайомитися з найбільш успішними практиками на українських бізнес-теренах.

Марія Котляр, керівник відділу стратегічного планування та фінансових розрахунків «Фармак»: «З огляду на останні тенденції в економічному середовищі України, різку девальвацію національної валюти та непрогнозоване коливання валютних курсів, така конференція є надзвичайно актуальною для фінансистів різних галузей бізнесу».

 

Назад до новин

Ще більше новин