Бер 01, 2016

«Фармак» придбав компанію в Польщі

Національний лідер фармацевтичного ринку України – компанія «Фармак» придбала компанію, яка спеціалізується на маркетингу та продажах біологічно активних добавок на ринку Польщі.

Угоду про купівлю компанії KWW Kotkowski Wierzbicki Wegrzyn sp. z o.o. було підписано 03 лютого 2016р.

 Таке партнерство дасть можливість «Фармак» реалізувати експортну стратегією з виведення препаратів на ринки Європейського Союзу.

Філя Іванівна Жебровська, Генеральний директор компанії «Фармак»: «В 2015 році Україна, підписавши Угоду про асоціацію з Європейським союзом, офіційно взяла курс на ЄС. Ще кілька років тому ми визначили одним з ключових напрямків експортної стратегії «Фармак» – виведення наших препаратів на ринки Європи. Купівля маркетуючої компанії в Польщі дозволить зробити великий крок в реалізації експортної політики компанії.

Окрім того, це великий виклик для нас, оскільки в ЄС значно жорсткіші регуляторні вимоги, ніж в Україні та країнах СНД. І таким чином ми продовжуємо впроваджувати нашу стратегію «Ліки без кордонів», змінювати думку про національного виробника тут в Україні, а також на теренах Євросоюзу. Та, з іншого боку, це дозволить розвиватися відповідно до вимог сьогодення не лише «Фармак», але й фармацевтичній галузі України загалом. Дасть змогу збільшити торговий баланс України, а також валютні надходження до нашої країни за рахунок експорту продукції до Європи. Й, звісно ж, збільшити надходження до бюджету від сплати «Фармак» податків у зв’язку з розширенням виробничого та експортного потенціалу.

Також хочу зазначити, що «Фармак» отримав неоціненну підтримку у придбанні компанії в Польщі від керівництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Національного банку України».

Основними юридичними консультантами, що супроводжували угоду,  виступили українські юридичні фірми Авеллум й  Integrites, а також польський офіс Baker & McKenzie й польська консалтингова компанія DZP.

Назад до новин

Ще більше новин