Січ 29, 2016

“Фармак” провів вечір добрих спогадів про Київ минулих часів

Увечері 28 січня Київський Будинок Книги перетворився на затишний куточок у центрі міста, де відбувалась презентація першої в Україні книги спогадів літніх людей «Щоб жити. Розуміючи Київ».

Люди старшого покоління – знавці Києва, видатні культурні діячі України, а також гості, яким не байдужа культурна спадщина столиці, зібрались, аби поринути у приємні спогади про улюблене місто. Історії, що увійшли до видання – зворушливі і відверті, пройняті щирістю і теплотою, а тому торкаються глибоких душевних струн, пробуджуючи світлі почуття та зігріваючи серця.

У теплому дружньому колі гості презентації охопили широке коло тем. Вони є невід’ємною частиною їхніх власних історій і показують багатогранність рідного міста. Багато говорили про архітектуру, кіно і телебачення, літературу і спортивне життя Києва 50-80 років XX століття – у супроводі міських відеозамальовок. 

Ведучими творчого вечора виступили народна артистка України, телеведуча Тетяна Цимбал, видавець Іван Степурін та режисер Ірина Ступка. Серед почесних гостей – автори книги, поет і громадський діяч, рецензент видання Іван Драч, а також архітектор, член Української Архітектурної Академії Юрій Самойлович, журналіст, письменник і режисер Семен Случевський, народні артистки України Тамара Полторжевська та Лариса Кадачникова, тренер-легенда радянського і українського боксу Михайло Зав’ялов, з.м.с.СРСР, футболіст Володимир Мунтян, відомий журналіст та письменник Валентин Щербачов, директор к/т «Жовтень» Людмила  Гарделадзе та інші.  

«Видання сповнене подробиць про життя звичайних людей. Де мешкали? Що їли? Що пили? – коментує поет і громадський діяч, рецензент книги «Щоб жити. Розуміючи Київ» Іван Драч. – В цьому полягає його особлива привабливість для нас. Це своєрідна хроніка повсякденності української столиці, що охоплює кілька десятиліть. А узагальненнями нехай займаються дослідники». 

Організатором заходу виступило видавництво «Самміт-книга». Презентація книги «Щоб жити. Розуміючи Київ» є частиною довгострокового соціального проекту «Прийомні онуки», спрямованого на поліпшення умов життя літніх людей та їхнє повернення до активного соціального життя, ініціаторами якого є ПАТ «Фармак» і Товариством Червоного Хреста Подільського району м. Київ.  Проект реалізовується за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації. Всі кошти від продажу книги будуть передаватися на підтримку літніх киян.

Назад до новин

Ще більше новин