Жов 24, 2016

«Фармак» став партнером двох соціальних еко-проектів у Шостці

20-21 жовтня 2016 року в м. Шостка пройшло два навчальні заходи на екологічну тематику – тренінг для шкільних активістів «ЧистоFUN» та семінар для городян – «Розвиток екологічних громад». Кожен захід тривав два дні. «Фармак» став партнером освітніх проектів.

Організатором еко-проектів виступила громадська організація «Let’s do it, Ukraine!». Фармацевтична компанія «Фармак» стала генеральним партнером. Освітні проекти проходили під патронатом Шосткінської міської ради.

Тренінги проводилися як для дітей, так і для дорослих. Школярі охоче прийшли на навчання по екологічному споживанню. За рахунок «фанових» майстер-класів, діти не тільки  навчилися розділяти сміття, правильно поводитися з електроенергією, але й отримали неймовірне задоволення. У проекті  «ЧистоFUN» взяли участь понад 60 школярів із 12-ти шкіл міста Шостка. Цей проект має на меті розвиток відповідального ставлення до довкілля, а також формування у дітей навичок правильного поводження з відходами та електроенергією.

Юлія Мархель, президент громадської організації «Let’s do it, Ukraine!»: «Усі школи міста Шостки по закінченню 2-денного навчання отримали баки для сортування сміття і зможуть перейти на екологічне споживання вже сьогодні. Ми намагалися, щоб програма тренінгу «ЧИСТОFUN» для дітей була не лише інформативною, але й цікавою. Завдяки таким проектам школярі  усвідомлюють свою участь в турботі про довкілля, в них формується персональна відповідальність за свою діяльність та її наслідки. Екологічність починається з тебе!».

Паралельно з навчанням дітей у Шостці пройшов тренінг серед органів місцевого самоврядування, громад, керівників ОСББ, управителів будинків, представників малого та середнього бізнесу –  «Розвиток екологічних громад». На ньому учасників навчили заощаджувати кошти шляхом правильного ставлення до сміття та дотримання основних принципів енергоменеджменту.

Владислав Страшний, директор з корпоративних зв’язків компанії «Фармак»: «Ми завжди дізнаємося про нові технології із-за кордону, де екологічне виробництво визначено в пріоритетах кожної компанії. Виступивши партнером екологічних тренінгів, ми сподіваємося, що наш досвід та теоретичні знання допоможуть громаді навчитися використовувати на практиці отримані знання щодо енергозбереження та правильно розділяти відходи, що зробить у майбутньому Шостку одним з найбільш екологічних міст України».

До проведення тренінгів було залучено спеціалістів з усієї України. За словами організаторів, цей проект став першим кроком Шостки на шляху до чистого, екологічного майбутнього.

Назад до новин

Ще більше новин