Чер 18, 2020

«Фармак» інвестував понад 100 тис. євро в модернізацію очисних споруд у Шостці

У Департаменті з виробництва АФІ «Фармак» встановили додаткове обладнання для очищення промислових стічних вод від колоїдних та нерозчинних у воді забруднювальних речовин. Проєкт реалізували для збільшення потужності дільниці та підвищення ефективності очищення.

Модернізація дільниці підвищує ефективність і якість очищення. Колоїдні та нерозчинні у воді забруднювальні речовини після їх відокремлення від стічних вод утворюють осад (шлам), який змішується з біологічним мулом і зневоднюється на власній лінії обробки біологічного мулу в Департаменті.

Додаткове обладнання повністю автоматизоване. Перед початком експлуатації працівники дільниці пройшли відповідне навчання.

«Збільшуючи виробничі потужності, компанія завжди намагається мінімізувати вплив на довкілля. Фахівці дільниці мають у своєму арсеналі безліч способів очищення промислових стічних вод. Але вдосконаленню немає меж. “Фармак” як лідер фармацевтичного ринку та екологічно-свідома компанія використовує передові технології в усіх процесах. Викиди та скиди очищуються сучасними методами та на відповідному обладнанні, а всі небезпечні відходи передаються на знищення спеціалізованим компаніям. За останні 5 років на екологічні проєкти “Фармак” витратив загалом 55,5 млн грн. У межах кредитування між АТ “Фармак” та ЄБРР погоджуються та підписуються Плани дій в екологічній і соціальній сфері (ESAP), у яких встановлено дотримання європейських екологічних стандартів. Щорічно ми звітуємо перед ЄБРР щодо виконання заходів згідно з планом та надаємо інформацію щодо наших екологічних показників», – зазначила Наталя Симонець, начальник дільниці з очищення промислових стічних вод АТ «Фармак».

Назад до новин

Ще більше новин