Лип 17, 2019

АТ «Фармак» отримало два сертифікати GMP регуляторного органу Польщі

Наприкінці червня європейська база EudraGMDP поповнилася двома новими сертифікатами GMP, які були видані регуляторним органом Польщі АТ «Фармак» на 2 виробничі дільниці та нову складську дільницю, введену в експлуатацію на початку цього року. 2 виробничі дільниці пройшли планову ресертифікацію та підтвердили свою відповідність вимогам GMP ЄС. Складська дільниця інспектувалася європейським органом вперше.

Отримання сертифікатів стало логічним завершенням інспекційного марафону. У березні «Фармак» проходив дві масштабні державні ресертифікації з боку регуляторних органів України та Польщі. Упродовж майже 2 тижнів безперервних інспекцій у компанії було проведено планову ресертифікацію за GMP Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та планову ресертифікацію виробничих дільниць, де виготовляється продукція для ринку Польщі, з боку Головного фармацевтичного інспекторату Польщі.

У результаті злагодженої та напруженої роботи колективу «Фармак» після проведених перевірок 19 виробничих дільниць отримали національні сертифікати GMP, 2 виробничі дільниці та складська дільниця отримали європейські сертифікати GMP.

 

«Ми неодноразово заявляли, що “Фармак” будує Європу тут, в Україні. І це не просто слова. Повторне отримання сертифікату GMP – це підтвердження рівня відповідності нормам Європейського Союзу та можливості реалізувати продукцію АТ “Фармак”, зокрема на ринку Польщі та в інших країнах Європи. Це ще раз доводить, що умови, у яких виготовляється продукція “Фармак”, відповідають європейським вимогам. Сьогодні всі виробництва готових лікарських засобів мають національний сертифікат GMP, 14 з них сертифіковані європейськими регуляторними органами Хорватії та Польщі. Такого рівня європейського визнання не має жодна інша фармацевтична компанія в Україні», – зазначила Ольга Олексійчук, директор із якості АТ «Фармак».

Згідно з даними сайту http://eudragmdp.ema.europa.eu з 10 чинних європейських сертифікатів GMP, що видані 7 українським компаніям, 3 сертифікати видані АТ «Фармак». 20 виробничих дільниць АТ «Фармак» мають національні сертифікати GMP. Європейські сертифікати GMP поширюються на 14 виробничих та 1 складську дільницю АТ «Фармак».

Назад до новин

Ще більше новин