Лип 10, 2024

Farmak передав 1 000 000 грн для відбудови Охматдиту

Лідер ринку лікарських засобів в Україні* компанія Farmak передала 1 млн грн на відбудову найбільшої дитячої спеціалізованої лікарні України Охматдит, яка зазнала серйозних руйнацій під час масованої атаки росії на цивільні міста України.

Охматдит – одна з найбільших дитячих лікарень Європи, яка нерідко давала останню надію маленьким українцям, їхнім батькам та рідним, які борються із важкими захворюваннями. Саме тут вперше в Україні проводилися надскладні операції та бралися за пошук рішень у випадках невиліковних хвороб. Кабінети Охматдиту були обладнані дороговартісними та сучасними медичними приладами, які щодня рятували дитячі життя. Стіни Охматдиту давали прихисток малюкам та їхнім батькам зі всіх регіонів України, а команда лікарів – віру у майбутнє.

8 липня Охматдит став мішенню росіян. Повністю зруйновано корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій, значних пошкоджень зазнали хірургічні, соматичні відділення, операційні блоки та багато інших приміщень. Не обійшлося без жертв – вбито лікарку та родича одного з пацієнтів, понад 50 людей постраждали, серед них – діти.

Охматдит потребує швидкої відбудови, щоб українські діти якомога швидше змогли знов отримувати необхідну медичну допомогу. Саме тому Farmak долучився до великого збору платформи United24.

Підтримати збір для лікарні від monobank та UNITED24 можете і ви за посиланням.

*за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research у 2023 році

 

Назад до новин

Ще більше новин