Вер 30, 2019

«Фармак» сприяє відродженню культурної та духовної спадщини України

Храм

Інвестиції в духовне виховання українського суспільства продовжуються

29 вересня відбулося освячення новозбудованого Хресто-Воздвиженського храму, який відбудувала родина Жебрівських та релігійна громада села Немиринці Ружинського району Житомирської області.

Церкву в Немиринцях було закладено 12 травня 1826 року, а вже за рік, 27 вересня 1827 року, у новозбудованому храмі відслужили першу службу.

Церква продовжувала діяти навіть під час першої та другої світової війни й революції початку XX століття. Але 1963 року, під час чергового спалаху пропаганди атеїзму радянської влади, церкву в Немиринцях було закрито, а храм пристосували під склад. У 80-ті роки приміщення церкви було зруйновано.

У жовтні 2015 року за сприяння родини Жебрівських та сільської релігійної громади почалася відбудова церкви. І вже 29 вересня 2019 року пройшла перша служба в стінах оновленого храму. Чин освячення Хресто-Воздвиженського храму та Божественну Літургію провів предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні єпископату та духівництва.

«Духовне й культурне виховання – це наша основа. Наш стрижень. Наша національна ідентичність. Люди з вірою в серці – великі люди, здатні на великі справи. А ми Українці – велика нація з багатим духовним світом і силою, яка допомагає вистояти в найскладніші часи. Нам усім потрібна віра. Віра в Бога, у сильну незалежну державу. У майбутнє. Віра в нас самих. Люди, а особливо діти, потребують чути Боже слово. Це змінює їхній світогляд на краще. Тому відродження старовинного храму в Немиринцях, на своїй батьківщині, я й моя родина вважаємо важливим завданням. З яким ми, з Божою поміччю, впоралися. І попри те, що я й моя сім’я католики, ми беремо участь у відродженні православного храму, тому що розуміємо важливість і значущість цієї події для православних жителів Ружинського району і всієї православної України», – зазначила Філя Жебровська, голова наглядової ради АТ «Фармак».

Церква була відтворена в первозданному вигляді, за допомогою найновіших будівельних матеріалів та найсучасніших технологій. Архітектор проекту – Олексій Бреус.

 

 

Назад до новин

Ще більше новин