Тра 09, 2024

Farmak увійшов до рейтингу 200 найбільших компаній України за версією «Бізнес Цензор»

Виробник лікарських засобів Farmak увійшов до рейтингу 200 найбільших компаній за виторгом у 2023 році, який склало видання «Бізнес Цензор», зайнявши першу стрічку серед виробників ліків в Україні.

До списку потрапило 200 українських підприємств, сукупний дохід яких у 2023 році становив 4,445 трлн грн. Зазначимо, це на 500 млрд грн більше, ніж вдалося заробити компаніям у 2022 році.

Farmak 13 років поспіль є лідером вітчизняного ринку лікарських засобів. У 2023 році компанія сплатила 914 млн грн податків і зборів до державного бюджету та інвестувала 1,5 млрд грн у власний розвиток, дослідження й розробку нових ліків. Минулого року Farmak представив ринку 22 нових лікарських препарати. Ці ліки призначені для полегшення неврологічних симптомів, для седації, лікування хронічного обструктивного захворювання легень, алергічного ринокон’юнктивіту, грибкових інфекцій, глаукоми, заспокійливі тощо.

Окрім забезпечення якісними сучасними ліками українського пацієнта, Farmak продовжує географічну експансію. Так, у минулому році виробник придбав маркетингові компанії у Чехії та Словаччині, продовжив будівництво власного виробництва у Барселоні, Іспанія. У 2024 році Farmak придбав польську фармацевтичну компанію Symphar.

Крім Farmak в рейтингу присутні як державні, так і приватні компанії. Серед них – НАК «Нафтогаз України», «Укрнафта», НАЕК «Енергоатом», мережа супермаркетів АТБ, АТ «Нова пошта» та інші.

Назад до новин

Ще більше новин