Лип 15, 2020

«Фармак» узяв участь у першому добровільному національному огляді щодо Цілей сталого розвитку в Україні та огляді практики приватного сектору від Глобального договору ООН в Україні

15 липня 2020 року Україна вперше представила перед світовою спільнотою Добровільний національний огляд щодо прогресу в досягненні Цілей сталого розвитку. Глобальний договір ООН в Україні підготував огляд щодо прогресу бізнесу в Україні у досягненні Цілей сталого розвитку, до якого було включено «Фармак», єдину компанію з української фармгалузі.

Добровільний національний огляд щодо прогресу в досягненні Цілей сталого розвитку – це звіт, який представляють країни-учасниці ООН із періодичністю в 3–5 років на Політичному форумі високого рівня зі сталого розвитку ООН, щоб оцінювати прогрес у досягненні Цілей. Раніше про свої здобутки вже звітували Данія, Японія, Швеція, Фінляндія та інші країни. У 2020 році презентують свої огляди Україна та ще 46 країн.

Уже другий рік поспіль мережі Глобального договору ООН у різних країнах світу складають добровільний огляд щодо прогресу бізнесу в досягненні Цілей сталого розвитку (ЦСР) на національному рівні. Глобальний договір ООН в Україні підготував огляд практик приватного сектору, і зокрема кейси «Фармак» та інших українських компаній, стратегія яких орієнтована на слідування ЦСР.

«Підприємства в Україні дедалі частіше обирають довгострокову сталу стратегію розвитку й намагаються задовольнити інтереси не лише власників бізнесу, а й усіх інших зацікавлених сторін: споживачів, працівників та суспільства. Наш огляд – це надихальні історії компаній, що зробили крок назустріч змінам заради добробуту мільйонів людей. В Україні працює безліч талановитих підприємців, які розвивають соціально відповідальний бізнес уже зараз. У час глобального локдауну нам усім не завадять гарні новини, і наш Національний огляд прогресу українського бізнесу – це гучний заклик до спільної праці», – зазначила Тетяна Сахарук, голова правління Глобального договору ООН в Україні

«Як флагман української фармацевтики “Фармак” першим серед вітчизняних компаній приєднався до Мережі Глобального договору ініціативи ООН – адже політика компанії повністю відповідає настановам, спрямованим на розв’язання найактуальніших проблем сьогодення, та турботі про прийдешні покоління. Найголовніший наш внесок у сьогодення та майбуття – це забезпечення якісними та доступними лікарськими препаратами наших співвітчизників і жителів багатьох інших країн. Дбаючи про здоров’я, ми докладаємо не менших зусиль до того, щоб примножити інші виміри людського добробуту. Це і забезпечення гідних умов праці, і ведення прозорого бізнесу, і інвестування в наукові та практичні дослідження. Кожен з універсальних принципів Глобального договору – від забезпечення прав людини й до протидії будь-яким формам корупції – є чітко прописаним у нашій політиці та підкріпленим практичними діями. Піклуючись про людей, ми не забуваємо про те, що всі ми живемо в одному домі, на одній планеті. Тож збільшуючи потужність нашого виробництва, ми водночас мінімізуємо негативний вплив на довкілля. І цим не вичерпується наша екологічна діяльність, адже численні освітні проєкти, ініційовані компанією, формують нову екосвідомість», – сказав Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак».

Назад до новин

Ще більше новин