Лип 03, 2017

Філя Жебровська очолила наглядову раду “Фармак”

Філя Жебровська залишила посаду генерального директора “Фармак” після 22 років керівництва підприєством і очолила наглядову раду компанії. Вона зосередиться на стратегічних завданнях щодо забезпечення високоякісними ліками українських споживачів та розширення присутності “Фармак” на міжнародних ринках, насамперед, країн ЄС.  

Після сімдесяти років виробництва субстанцій у 1995 році підприємство почало розробку та виготовлення готових ліків. Тоді компанія пішла за принципом органічного росту. За 22 роки продуктовий портфель «Фармак» виріс із 31* до понад 220* лікарських препаратів.

На підприємстві створено 19 виробничих ліній, та ми отримали сертифікат GMP  на всі виробництва. Активно розвивається напрямок R&D (англ. Research & Development – дослідження та розробка). Загалом у розвиток заводу з 2000р. до 2017 р. було інвестовано 196* млн доларів.

В 2010 році «Фармак» став лідером** фармацевтичного ринку України й утримує цю позицію сім років поспіль. Чистий прибуток «Фармак» в 1995 році складав 2* млн доларів, а в 2016-му – 29* млн доларів.

«Ми буквально з нуля налагодили виробничі процеси з виготовлення готових лікарських форм. Це заслуга високопрофесійної команди, для якої «Фармак» – не просто робота, а колектив однодумців, сім′я, площадка для росту та розвитку. Я надзвичайно пишаюся результатами підприємства й не хочу зупинятися на досягнутому. Перед компанією стоять нові амбітні цілі. Ми прагнемо закріпити та розвивати свої позиції на ринках Європи. Тому прийняла рішення піти з посади генерального директора, звільнитися від операційної діяльності  та очолити Наглядову раду, аби працювати над стратегічними задачами. «Фармак» має й надалі упевнено утримувати лідерські позиції в Україні та стати гідним гравцем на міжнародному фармацевтичному ринку», – підкреслила Філя Іванівна Жебровська, голова наглядової ради «Фармак».

 

 

Назад до новин

Ще більше новин