Січ 23, 2023

Компанія «Фармак» прозвітувала про суму сплачених податків та інвестицій у 2022 році

Найбільшим фармацевтичним підприємством України незмінно залишається компанія «Фармак». У 2022 році компанія сплатила до держбюджету понад 870 млн грн у вигляді податків та зборів, до того ж, робила це з випередженням встановлених термінів, щоб підтримувати економіку країни.

Незважаючи на те, що, будучи в околицях Києва, росіяни знищили склади компанії з усією готовою продукцією та первинним пакуванням, «Фармак» вирішив не зупиняти інвестиції в свої українські підприємства. У 2022 році «Фармак» інвестував у розвиток власних виробничих потужностей у Києві та Шостці Сумської області понад 725 млн грн.

Основним інвестиційним проєктом минулого року для підприємства став запуск нової дільниці із випуску ліків у небулах. Такі лікарські препарати особливо важливі для астматиків та алергіків. Загалом, у воєнних умовах з’явилися 16 нових продуктів компанії. Станом на сьогодні у портфелі лідера ринку більше 460 найменувань лікарських засобів.

Farmak презентація (1)

Також у 2022 році компанія інвестувала у нові сучасні бомбосховища та систему очищення стічних вод на підприємстві. За що, між іншого, була визнана кращим роботодавцем за версією Спілки Українських Підприємців та увійшла до ряду рейтингів компаній з кращими КСВ-програмами під час війни.

Хоча втрати від знищених ворогом складів сягнули 1,5 млрд грн, а це більше ніж чистий прибуток компанії у 2020 році, «Фармак» спрямував потужну фінансову підтримку на потреби Армії та населення. Сума благодійної допомоги наданої компанією у 2022 році становить 60 млн грн. Крім того, підприємству вдалося додатково залучити 75 млн грн благодійної допомоги від своїх іноземних партнерів.

«Безумовно, 2022 рік був нелегким. Я не впевнений, що значна кількість інших країн світу витримала би таке випробуванням війною і змогла би утримувати економіку та функціонування бізнесів. Усвідомлення того, що на цій війні у кожного свій фронт, дуже об’єднало українців. Наш фармацевтичний фронт — випускати якісні ліки для населення та ЗСУ, надавати робочі місця та сплачувати податки. Тому працюємо, щоб наближати перемогу», — зазначає виконавчий директор компанії «Фармак» Володимир Костюк.

Назад до новин

Ще більше новин