Кві 27, 2021

Компанія «Фармак» узяла участь у саміті «Сталий бізнес»

Фармак Костюк

22 квітня, у Всесвітній день Землі, за підтримки Глобального договору ООН в Україні пройшов саміт «Сталий бізнес». На заході були представлені найкращі кейси компаній, що вже впровадили принципи сталого розвитку у свої бізнес-процеси. Також саміт послужив майданчиком для діалогу між владою, бізнесом та громадськістю щодо перспектив сталого розвитку в Україні.

Однією з ключових тем, які порушували на заході, стало питання Green Deal (Європейський зелений курс). Це набір політичних ініціатив, висунутих Європейською Комісією, з загальною метою – зробити Європейський континент кліматично нейтральним до 2050 року. Дискусія щодо аспектів запровадження Європейського зеленого курсу проходила за участю Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського та лідерів великого бізнесу в Україні.

Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак», зазначив, що влада й бізнес мають вести постійний діалог, аби створювати чіткі та прогнозовані правила співпраці в «зеленому» напрямі. Не менш важливо, за словами Володимира, ставити реалістичні цілі, з огляду на актуальний стан економіки та фінансову спроможність сторін. Адже сталий розвиток охоплює як екологічні, так і економічні показники добробуту населення.

Додатково Володимир Костюк розказав про екологічні та соціальні ініціативи, які вже впроваджує компанія.

Володимир Костюк

«У 2016 році ми інвестували приблизно 40 млн євро у винесення виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів із Києва в місто Шостка, на спеціально підготовлені потужності в межах індустріального парку. Новий завод оснастили сучасними очисними спорудами для води та повітря, у які інвестували приблизно 500 тис. доларів США. За останній рік ми скоротили викиди в атмосферу на 33%. Крім того, коли ми говоримо про сталий розвиток, ми говоримо про людей. Кожен відповідальний бізнес має створити безпечні умови для працівників у період пандемії. І ми це робимо», – зауважив виконавчий директор компанії «Фармак» Володимир Костюк.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський підтвердив готовність до взаємодії з бізнесом.

«Міністерство захисту довкілля зараз є форпостом кліматичних перетворень в Україні. Ми працюємо над тим, щоб перейняти найкращі закордонні практики та імплементувати їх в Україні, аби допомагати нашому бізнесу здійснювати зелені трансформації та відповідати Європейському зеленому курсу. Зараз ми маємо продемонструвати солідарність уряду й бізнесу в досягненні екологічних цілей і показати Європі механізми, через які вона може інвестувати в Україну. Наша країна може стати інвестиційним раєм, якщо реалізувати декілька політик: верховенство права, захист інвестицій і стимули для інвесторів. Ми вже на правильному шляху», – наголосив Роман Абрамовський.

***

Про Green Deal (Європейський зелений курс)

Це програма дій, мета якої – перехід до 2050 року до кліматично нейтральної Європи. Вона передбачає низку інновацій та змін, що торкнуться всіх галузей виробництва. У 2020 році уряд України задекларував програму пріоритетним напрямом розвитку для України.

ДОВІДКА

«Фармак» – лідер* фармацевтичного ринку з часткою майже 6%. Лікарські засоби, які виробляються на підприємстві, наявні в чотирнадцяти терапевтичних групах. Серед основних напрямів – протизастудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні портфелі. Щорічно «Фармак» виводить на ринок орієнтовно 20 нових ліків, і це складнокомпонентні, сучасні препарати, які необхідні мільйонам жителів, як у нашій країні, так і за її межами. Зараз у розробці – близько сто лікарських засобів.

*за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні за даними Proxima Research.

 

Назад до новин

Ще більше новин