Кві 29, 2021

Компанію «Фармак» знову визнано найбільшим платником податків у галузі

Компанія «Фармак» – лідер фармацевтичного ринку України* – увійшла до рейтингу «ТОП-200 найбільших компаній України за сумою сплати податкових платежів за 2020 рік» і стала єдиним представником галузі в ньому.

За результатами 2020 року компанія перерахувала до бюджетів різних рівнів 712,1 млн гривень податків та зборів.

Рейтинг опубліковано виданням «РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах», яке засновано 2016 року. Проєктом без жодних оцінних суджень надається податкова статистика, розгорнута аналітика за галузями економіки, формуються рейтинги на основі офіційної інформації від Державної податкової служби України.

Раніше компанію «Фармак» було визнано найбільшим платником податків за версією журналу «ТОП-100. Рейтинг крупнейших», Асоціацією платників податків України в межах всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків» тощо.

«Публікація таких зрізів важлива як для держави, яка приймає рішення щодо податкового регулювання, так і самих гравців ринку. Останні можуть оцінити свій внесок в економіку країни, порівняти себе з іншими та переглянути внутрішні бізнес-процеси», – прокоментувала Марія Данюк, засновниця видання «РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах».

«Минулого року компанії “Фармак” виповнилося 95 років. З моменту свого заснування й до сьогодні ми ведемо бізнес прозоро та з повною відповідальністю перед працівниками, споживачами, партнерами, державою. Такий підхід допомагає нам уже понад 10 років бути лідером фармацевтичного ринку України та нарощувати свою присутність на міжнародній арені. Сьогодні ми експортуємо продукцію до 28 країн світу, серед яких країни ЄС, Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії тощо», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак».

Окрім сумлінної сплати податків компанія щорічно реінвестує в розвиток приблизно 95% прибутку. Так, минулого року сума інвестицій становила 1,3 млрд грн. Основними проєктами став запуск нового цеху з випуску стерильних лікарських засобів та початок будівництва інноваційного R&D-центру, у якому будуть проводитися розробки передових складнокомпонентних препаратів.

ДОВІДКА

«Фармак» – лідер* фармацевтичного ринку з часткою майже 6%. Лікарські засоби, які виробляються на підприємстві, наявні в чотирнадцяти терапевтичних групах. Серед основних напрямів – протизастудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні портфелі. Щорічно «Фармак» виводить на ринок орієнтовно 20 нових ліків, і це складнокомпонентні, сучасні препарати, які необхідні мільйонам жителів, як у нашій країні, так і за її межами. Зараз у розробці – близько сто лікарських засобів.

*за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні за даними Proxima Research.

Назад до нагород

Ще більше нагород