Жов 17, 2024

Міністри охорони здоров’я Швеції та України відвідали виробництво Farmak

415A8181

Учора на виробництві компанії Farmak відбувся візит міністерки охорони здоров’я Швеції Акко Анкарберг Йоханссон та міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Візит став частиною робочої поїздки пані Йоханссон до України, під час якої було укладено угоду між Україною і Швецією про зміцнення двостороннього співробітництва у сфері охорони здоров’я та громадського здоров’я на виконання безпекової угоди, укладеної 31 травня 2024 року у Стокгольмі під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Швеції.

В рамках стратегічного партнерства делегація ознайомилася з виробничими потужностями Farmak. Зокрема із цехом асептичного виробництва лікарських засобів у ампулах, флаконах та небулах.  Серед продукції цього майданчику — анестезіологічні лікарські препарати, антитромботичні ліки, знеболювальні, для лікування захворювань дихальних шляхів тощо.

Гостей вразив масштаб Farmak, максимальна автоматизація процесів, де можливість впливу людського фактору зведена до мінімуму. Члени делегації високо оцінили стандарти безпеки та якості, яких дотримуються у Farmak на всіх етапах виробництва.

Farmak є лідером ринку лікарських засобів України*, найбільшим вітчизняним експортером**, а також входить до 1000 найбільших виробників лікарських засобів у світі. Ліки українського виробника Farmak допомагають пацієнтам у 60 країнах світу, зокрема у ЄС, Азії, Центральній та Південній Америці, на Близькому Сході, а також в Австралії.

Компанія має представництва та маркетингові компанії в Узбекистані, Казахстані, Киргизстані, В’єтнамі, Польщі, ОАЕ, Швейцарії, Сполученому Королівстві,  Чехії та Словаччині. Наприкінці 2024 р. Farmak готується до відкриття власного виробництва в Іспанії.

*За обсягами продажів у грошовому вираженні за даними Proxima Research, 2023 р.

**Згідно з дослідженням MPP Consulting 2023

Назад до новин

Ще більше новин