Кві 16, 2024

Не чекати на спеціалістів, а формувати їх: як «Фармак» сприяє підготовці хіміків і фармацевтів

Минулого року у листопаді стартував курс-інтенсив Farmak ChemPRO. Це навчальна програма, у рамках якої студенти хімічних спеціальностей здобули практичні навички роботи в лабораторії на сучасному обладнанні. Під час навчання студенти мали всебічну підтримку від провідних фахівців фармацевтичної компанії «Фармак» та викладачів курсу.

У квітні компанія привітала учасників, які успішно завершили навчання, а також вручила сертифікати з оцінкою рівня отриманих практичних навичок і знань. Вісім із дванадцяти студентів після закінчення курсу приєдналися до команди «Фармак» – набуті вміння допомогли їм розпочати свою кар’єру з лідером галузі.

DSC_0880

Учасники Farmak ChemPRO після вручення сертифікатів

«В університеті у нас, на жаль, не було жодної можливості повзаємодіяти з хроматографічними методами аналізу, а завжди дуже хотілося, бо це масштабне поле роботи з цікавими і складними приладами. З аналітичної частини сподобалося визначати точку плавлення. Теж дуже незвичний прилад і ми, здається, такого навіть не проходили», – ділиться Богдан Боярський, один із студентів-учасників програми.

9e4b317d-6c5b-43c3-8fca-1943d171db37

Учасники курсу ChemPRO проводять лабораторні роботи

Цей досвід став корисним не тільки для молодих хіміків, які отримували нові знання, але й для викладачів. Навчання відбувалося на базі Київського національного університету технологій та дизайну. «Фармак» надав для навчання учасників курсу обладнання, яке використовують у лабораторіях компанії. Для підприємства важливо не тільки створити можливість для практичного навчання студентів, але й занурити їх у світ сучасної української фармацевтики – показати, що їхні амбіції і наукові прагнення можна реалізувати в Україні.

Під час урочистого вручення сертифікатів у «Фармак» викладачі КНУТД анонсували створення нової освітньо-професійної програми у закладі – «Інноваційна фармацевтика». За словами представників університету, концепція народилася завдяки досвіду активної взаємодії зі студентами під час інтенсивної практики на курсі.

Програма «Інноваційна фармацевтика» спрямована на здобуття студентами поглиблених теоретичних та практичних знань, умінь та розумінь, що відносяться до хімічної та фармацевтичної технології і біоінженерії, необхідних для здійснення професійної фахової діяльності у хімічній та фармацевтичній галузях.

97ab1ee1-b2ba-4bba-bdfe-ee7fcb534caf

Учасники курсу ChemPRO проводять лабораторні роботи

Назад до новин

Ще більше новин