Чер 11, 2018

Україна на 43-тьому місці з 53-х за рівнем смертності у Європі

Це прямий наслідок низького доступу до загальної системи медичної допомоги. Про це йдеться у матеріалі «Урядового кур’єра» “Здоров’ я – нації!“ (https://ukurier.gov.ua/uk/articles/zdorovya-naciyi/)

Україна не може похвалитися підтримкою держави системи охорони здоров’я. За рівнем фінансування цієї галузі (у відсотках загального соціального бюджету країни) пасемо задніх: 8,3% і 47-ма сходинка у європейській частині світу, пише газета. Лідирують тут Швейцарія та Німеччина, що витрачають із бюджету на охорону здоров’я 25,2 та 21,4% відповідно. Багаті країни можуть собі це дозволити.

В Україні ліки здебільшого розробляють за власні кошти чи гранти. Про рівень фахівців свідчить їхнє міжнародне визнання. Так, українські організації беруть участь у програмі фундаментальних досліджень ЄС «Горизонт-2020» — працюють над розробленням розумних наноструктур для адаптивної доставки до клітин для боротьби з не виліковними нині хворобами.

“Наші ліки закуповують Німеччина, Польща, Голландія й інші. Наприклад, ПАТ «Фармак» нещодавно повідомив, що вже експортує чверть продукції у понад 20 країн. Інвестиції в дослідження та розробки в підприємства за останні сім років досягли 15 мільйонів доларів США”, – наголошує видання.

Назад до новин

Ще більше новин