Чер 27, 2018

ПАТ «Фармак» спільно з Інститутом органічної хімії НАН Україна провели другий Семінар та Звітну зустріч за проміжний період реалізації проекту VAHVISTUS (MID-TERM CONTRACTUAL MEETING)

ПАТ «Фармак» у складі двох різних консорціумів є учасником двох проектів VAHVISTUS та ORBIS – програми наукових грантів Європейської Комісії Horizon 2020, яка об’єднує і фінансує дослідження та інновації в ЄС за напрямом Research and Innovation Staff Exchange (RISE).

Тема проекту VAHVISTUS — «Інтегрована розробка “розумних” нано-структур для адаптативної доставки до клітин-мішеней» (напрям «передова наука»). Проект спрямований на обмін досвідом та інноваціями задля розв’язання питань лікування невиліковних тропічних хвороб. Цей захід відбувся за участі представників та партнерів консорціуму, а також представника виконавчого органу в напрямі досліджень (Research Executive Agency) із Єврокомісії.

25 червня перша частина Семінару проходила на базі Інституту органічної хімії НАН Україна (м. Київ вул. Мурманська, 5). 26 червня друга частина Семінару проходила на території заводу «Фармак». Під час Семінару свої доповіді презентували учасники консорціуму з Університету Гельсінкі (Фінляндія), Інституту полімерів, композитів та біоматеріалів, Поццуолі (Неаполь, Італія) та партнери з Університету Ibn-Tofail (Кенітра, Марокко) й Університету Флориди (Гейсвіль, США), а також була гостьова доповідь від запрошеного лектора з Університету Сіді Мохаммеда Бен Абделлах (Фес, Марокко). З боку «Фармак» доповідачами були Олексій Бурмака – начальник сектору з міжнародної регуляції, та Іларіон Омельченко – провідний фахівець лабораторії розробки технологій фармацевтичних препаратів, ДДіР.

27 червня відбулася Звітна зустріч за проміжний період реалізації проекту VAHVISTUS за участі представника із Єврокомісії із Брюсселя (Бельгія) містера Сотіріоса Кіокаса. Під час заходу фахівці ПАТ «Фармак», які мали змогу попрацювати на базі міжнародних наукових установ, відзвітували про виконану за рік роботу в межах проекту VAHVISTUS.

Також учасники проекту мали змогу поділитися загальними враженнями та досягненнями щодо здобутих практичних навичок під час робочих поїздок до учасників консорціуму, де мали можливість попрацювати на сучасному обладнанні, ознайомитися із новітніми технологіями, адже програма гранту за напрямом RISE, окрім основної мети проекту, передусім спрямована на розвиток та підвищення кваліфікації фахівців.

Назад до новин

Ще більше новин