Чер 04, 2018

ПАТ «Фармак» до 1 вересня встановить сенсорні крани, фонтани з питною водою та велосипед, який генерує енергію у школах м. Шостка в рамках проекту «ЕКОШКОЛА»

2 червня школярі дев’яти  шкіл міста Шостка презентували проекти, котрі спрямовані на збереження ресурсів

 

Захід відбувся в рамках екологічного проекту «Екошкола», який реалізовує ПАТ «Фармак» та всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine»

Визначила найкращі проекти спеціальна комісія у складі:

Переможці:

1 місце – Школа №1 з проектом «велосипед для зарядки пристроїв»;

2 місце – Гімназія з проектом «фонтанчики для питної води»;

3 місце – Школа №11 з проектом «сенсорні крани».

Переможці отримали міні-гранти від ПАТ «Фармак» на реалізацію цих проектів на суми 20 000 грн, 15 000 грн, 10 000 грн відповідно. Одна з умов конкурсу – проекти мають бути реалізовані до 1 вересня 2018 року.

«Майбутнє наших дітей, майбутнє цивілізації – це не смартфон 45-ої версії, не нові соціальні мережі, віртуальний світ – це чисте повітря, вода, земля. «Фармак» – лідер українського ринку. Сьогодні ми постачаємо ліки до більш ніж 20 країн світу. Щорічно ми проходимо десятки комісій у кожній із цих країн, підтверджуємо сертифікацію GMP, ISO. Без цього ми не змогли б реалізовувати наші ліки на європейському ринку. В першу чергу комісії звертають увагу на те, як Компанія дбає про довкілля. Тому, перш ніж відкрити нове виробництво або нову виробничу лінію, ми спочатку вирішуємо питання екології – знаходимо сучасні технічні рішення. Щорічно витрачаємо на питання екології близько 14 млн грн», — зазначив Павло Павлик, т. в. о. операційного директора ПАТ «Фармак».

«Екологічні освіта та виховання, ефективне споживання визнані на рівні ООН як дуже важливі для розвитку людства. Україна на офіційному рівні підтримує цю позицію. Нашим проектом «Екошкола» ми довели, що разом – педагоги, громадська організація і бізнес можуть багато. Активна життєва позиція здатна змінити світ. Ці зміни спочатку відбудуться в свідомості, потім в сім’ї, школі, місті, країні. Ми впевнені, що головне завдання проекту – виконане, і рівень знань дітей про екологію набагато покращився. Ми будемо й далі реалізовувати цей проект. Можливо, поширимо його на всю Україну» — зазначила Олена Зубарєва, керівник департаменту корпоративних комунікацій ПАТ «Фармак».

Нагадаємо, проект «Екошкола» стартував у м. Шостка у березні 2018 року. У проекті взяли участь 9 шкіл міста. Шкільні ЕКОкоманди прослухали унікальні тренінги, на яких дізналися про засади екологічного мислення і способу життя, як зберегти планету та природні ресурси, як зробити еко-проект для своєї, школи і тим самим зробити свій посильний внесок у збереження балансу на Землі. Також школярі в рамках проекту відвідали інноваційне виробництво ПАТ «Фармак» у Шостці та пункт сортування відходів.

 

ДОВІДКА

 

ПАТ «Фармак» — український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві, ПАТ «Фармак» із 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України*.

Продукція ПАТ «Фармак» експортується до 20 країн світу. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно Компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

За результатами 2017 року ПАТ «Фармак» став лідером у постачанні лікарських засобів в Україні за програмою «Доступні ліки». З 23 молекул, на які розповсюджується програма, 8 є в портфелі «Фармак». Це 26 готових лікарських засобів, з яких 7 відшкодовуються повністю, 19 – частково.

За версією порталу «Економічна правда» у 2017 році ПАТ «Фармак» увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали «Бізнес», «Фокус» назвали ПАТ «Фармак» одним із найкращих роботодавців серед українських компаній. ПАТ «Фармак» — єдиний фармвиробник, який увійшов до ТОП-100 платників податків за 2017 рік**.

У компанії працюють більш ніж 2400 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами. ПАТ «Фармак» активно співпацює з шістьма провідними вузами України.

У компанії працюють 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробовування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 року в ПАТ «Фармак» працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва АФІ) у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 тонн субстанцій на рік.

 

* за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research

** дані Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України

 

 

Назад до новин

Ще більше новин