Кві 27, 2018

ПАТ «Фармак» збільшило чистий прибуток майже на чверть

Прес-реліз

Київ, 27.04.2018

Продажі фармацевтичної компанії «Фармак» у 2017 році зросли на 19%, чистий прибуток – на 22%. На ринок Компанія вивела 21 новий продукт.

Обсяг експорту в загальних продажах зріс на 23% проти минулого року. Його частка в загальних продажах Компанії становить 25,1%. «Фармак» вийшов на третє місце серед усіх фармацевтичних компаній, присутніх в Узбекистані, суттєво збільшив продажі до Іраку, В’єтнаму та Польщі.

Орієнтуючись на Європу, ПАТ «Фармак» продовжує модернізувати й удосконалювати виробництво, розвивати галузь і піклуватися про людей. У 2017 році інвестиції в розвиток та модернізацію становили 486 млн грн. Ключовим об’єктом інвестицій є проект «Тверді лікарські форми – 2». Нова виробнича дільниця реалізується на базі німецького та італійського технологічного обладнання. Після введення його в експлуатацію сукупні потужності з виробництва таблетованих лікарських засобів мають зрости удвічі – до 3 млрд дозованих одиниць на рік. Розпочато будівництво й концептуальний проект нового виробництва рідких асептичних лікарських засобів. Сьогодні на різних етапах реалізації 10 масштабних проектів капітальних інвестицій.

«Побудувати успішну компанію можуть лише професіонали. Тому ми докладаємо максимальних зусиль для розвитку та заохочення персоналу. З огляду на інфляційні процеси та дотримуючись світових тенденцій “Фармак” упродовж року двічі підвищував оплату праці співробітників. За 2017 рік середня заробітна плата працівників зросла на 17% за рівня інфляції 13,7% і є в майже втричі вищою за середню зарплату промислових підприємств в Україні. Якість, інновації та люди – цінності нашої Компанії й основні вектори її розвитку», — зазначила Філя Жебровська, голова Наглядової ради ПАТ «Фармак».

За результатами 2017 року «Фармак» збільшив виручку від реалізації на 19% – до 6,09 млрд грн. EBITDA становить 1 376 млн грн. Чистий прибуток досяг 839 млн грн (+ 22% проти 2016 року). Сума податкових відрахувань ПАТ «Фармак» за 2017 рік становить 526,5 млн грн. ПАТ «Фармак» — єдиний фармвиробник, що увійшов до ТОП-100 платників податків за 2017 рік.

Минулого року «Фармак» став лідером у постачанні лікарських засобів в Україні за програмою «Доступні ліки». З 23 молекул, на які розповсюджується програма, 8 є в портфелі «Фармак». Це 26 готових лікарських засобів, з яких 7 відшкодовуються повністю, 19 – частково.

«Компанія збільшила основні показники діяльності завдяки дотриманню обраної стратегії у сфері якості, постійній модернізації й запровадженню інновацій у виробничих та управлінських процесах. Системна робота дає нам можливість виробляти високоякісні лікарські препарати, як для України, так і на експорт. Ми продовжимо рухатися у європейському напрямку. Для цього компанія постійно інвестує в модернізацію, запроваджуючи інноваційні технології, щоби не лише відповідати, а навіть випереджати потреби ринку», — підкреслив Володимир Костюк, т. в. о. виконавчого директора ПАТ «Фармак».

 

ДОВІДКА

ПАТ «Фармак» — український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві, ПАТ «Фармак» із 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України*.

Продукція ПАТ «Фармак» експортується до 20 країн світу. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно Компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

 

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

За версією порталу «Економічна правда» у 2017 році ПАТ «Фармак» увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали «Бізнес», «Фокус» назвали ПАТ «Фармак» одним із найкращих роботодавців серед українських компаній.

У компанії працюють 2600 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами.

У компанії працюють 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 року в ПАТ «Фармак» працює власний комплекс із виготовлення субстанцій у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 тонн субстанцій на рік.

* за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research

 

Назад до новин

Ще більше новин