Бер 22, 2024

«Сила жінок» від «Укрправди»: Філя Жебровська увійшла у сотню українських жінок, які щоденно наближають перемогу

Видання «Українська правда» опублікувало список «Сила жінок», до якого увійшли захисниці, волонтерки, освітянки, бізнес-леді та інші українки, які наближають перемогу щоденною працею, самопожертвою та турботою про наступні покоління. Серед них і Голова Наглядової ради та засновниця фармацевтичної компанії «Фармак» Філя Жебровська.

Список УП розділений за сферами: суспільство, державне управління та політика, бізнес, креативні індустрії, освіта та наука, культура, спорт. Окреме місце в «Силі жінок» відведено захисницям. Так, до списку потрапили волонтерки Тата Кеплер та Катерина Прокопенко, захисниці Юлія «Тайра» Паєвська та Аліна Михайлова, перша леді України Олена Зеленська, народна депутатка Яна Зінкевіч, математикиня Марина В’язовська, письменниця Оксана Забужко, акторка Ірма Вітовська, фехтувальниця Ольга Харлан, тенісистка Еліна Світоліна та інші видатні жінки, чий внесок в розвиток України відчувається вже сьогодні.

Лонгліст у кожній номінації містив до 50 прізвищ, з яких експертне журі способом голосування обрало сотню жінок, які потрапили до списку. Учасниць проєкту оцінювали за такими критеріями, як внесок у перемогу та розбудову української державності, вплив на суспільно-політичні процеси, лідерство, доброчесність та відстоювання прав жінок і гендерної рівності.

Назад до новин

Ще більше новин