Лют 19, 2021

Стартує новий навчальний рік у «Екошколі» від «Фармак»

22 лютого розпочинається новий сезон навчання на платформі ecoschool.com.ua. Кожен учень 6–11 класу може пройти навчання та взяти участь у конкурсі учнівських екопроєктів. Три найкращі отримають мінігранти від «Фармак»

 Навчання в «Екошколі» дає змогу кожному учню України пройти навчання за новітніми світовими методиками та здобути глибинні знання зі сталого розвитку і змінити екосвідомість. До програми навчання входять лекції з енергозбереження, впливу змін клімату на планету, взаємозв’язків у природі. Усе навчання проходить дистанційно та інтерактивно.
Курс складається з 12 лекційних занять, за результатами яких учні складають контрольні тести. Упродовж навчального року будуть організовані вебінари за участі найкращих експертів з екології України.

Важливим етапом навчання в «Екошколі» є підготовка екопроєктів для участі в розіграші екогрантів. Учні на практиці вивчають основи проєктного менеджменту, щоб представити на розсуд журі свої ідеї. Три найкращі екопроєкти від шкіл отримають фінансову підтримку на реалізацію від «Фармак». Усі учасники отримають подарунки та сертифікати від організаторів.

 «Проєкт “Екошкола” залишається візитівкою “Фармак” у сфері сталого розвитку з 2018 року. Він продовжує об’єднувати школярів з усієї України в їхньому бажанні та прагненні здобути нові знання у сфері екології та сталого розвитку. Без цих навичок сьогодні не можна побудувати успішну кар’єру. Від раціонального використання природних ресурсів залежить добробут усього світу й майбутнє людства. Це вже стало основною темою найбільших форумів і заходів. Ми даємо дітям важливу й необхідну інформацію для інтеграції їх у доросле життя та формування екологічно свідомого суспільства», – підкреслила Олена Зубарєва, керівник департаменту корпоративних комунікацій та сталого розвитку АТ «Фармак».

Довідка про проєкт

Мета проєкту «Екошкола» – об’єднати та створити екологічний актив молодіжної спільноти, популяризувати екологічний спосіб життя серед молоді та підвищити культуру ресурсо- та енергозбереження.

У 2018 році пілот проєкту «Екошкола» було успішно реалізовано в Шостці, де розташований департамент із виробництва АФІ АТ «Фармак». Його учасниками стали 9 шкіл міста. У межах проєкту учні 8–11 класів пройшли освітній курс, який тривав 8 місяців, із глобальних теоретичних екологічних питань і навчилися застосовувати здобуті знання на практиці. Найкращі проєкти, спрямовані на розв’язання екологічних проблем конкретної школи, отримали мінігранти від АТ «Фармак» на їх реалізацію. Успішний старт проєкту «Екошкола» дав змогу транслювати його в різні частини України, залучаючи драйверів екологічно-просвітницького руху, соціально-відповідальний бізнес і, головне, – небайдужу, прогресивну молодь країни. У 2018 році проєкт «Екошкола» увійшов до 20-ки найкращих соціальних проєктів України.

У 2019 році «Фармак» розширив межі екологічного проєкту «Екошкола» та залучив до нього 10 шкіл Києва. Для школярів було розроблено унікальний навчально-методичний посібник, який увібрав у себе найголовніші та найважливіші питання, з якими стикається сьогодні світ. Навчально-методичний посібник «Екошкола» схвалено Міністерством освіти та науки України.

З 1 вересня 2019 року «Екошкола» стала національним проєктом і охопила всю Україну, запустивши онлайн-платформу https://ecoschool.com.ua.

 

В «Екошколі» зареєстровано понад 1200 учнів з усіх куточків України. У фінальному конкурсі мінігрантів у 2020 році взяли участь понад 25 міст, містечок і сіл.

У 2020 році до проєкту «Екошкола» від «Фармак» приєднався Національний центр «Мала академія наук України».

 

Реалізовані проєкти:

 

Нагороди проєкту «Екошкола»:

  1. Фіналіст у категорії «Планета», Partnership for Sustainability Award 2019.
  2. У Топ-10 проєктів сталого розвитку України за версією журналу «ТОП-100. Рейтинг крупнейших».
  3. Відзнака Глобальної Мережі ООН – Green Business Ukraine.
  4. Топ-20 компаній із найкращими соціально відповідальними практиками за результатами тижневика «ФОКУС».
  5. «Екошкола» – один із найкращих екопроєктів «ECOtransformation».

Подробиці на сторінці Фейсбук @EcoschoolFarmak або на сайті ecoschool.com.ua

Назад до новин

Ще більше новин