Січ 10, 2019

Як фармацевтичне виробництво живе в балансі з екосистемою

Відповідь на це питання однаково важлива як для суспільства в якому ми живемо, так і для бізнесу. Сьогоднішній світ важко уявити без металургійних підприємств, теплоелектростанцій, хімічного, фармацевтичного, деревопереробного виробництва. Папір, метал, електроенергія, ліки – товари першої необхідності для кожного з нас. Без них ми не уявляємо своє життя, тому про важливість цих речей говорити зайвий раз не варто.

І всі ми знаємо, що перераховані вище товари – результат роботи великих підприємств, побічний ефект яких – вплив на навколишнє середовище.

З метою забезпечення ефективного та раціонального використання природних ресурсів, зменшення впливу на довкілля та забезпечення екологічної безпеки виробництва, на ПАТ «Фармак» розроблена, впроваджена  та сертифікована з 2005 року Система управління навколишнім середовищем згідно вимог ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015).

Тобто фармацевтичне підприємство, на сьогоднішній день, прагне працювати в повній гармонії з природою навіть на тлі постійного збільшення обсягів виробництва.

У 2018 року викиди забруднюючих речовин в атмосферу від виробництв «Фармак» склали 27,4 тон на рік. Для порівняння, одна ТЕС викидає в повітря в середньому близько 150 тисяч тон забруднюючих речовин у рік. За минулий рік викиди забруднюючих речовин в атмосферу департаменту з виробництва АФІ у м. Шостка склали  лише 1,9 тони на рік – в межах встановлених лімітів. 99% цих викидів – це викиди від котельні.

Завод «Фармак» у Шостці оснащений сучасним обладнанням та новітніми системами очистки повітря та води зі ступенем очистки 95-99 %.На виробництві встановлено обладнання таких відомих європейських брендів як  MVB та GEA.

Завдяки сучасним очисним спорудам відомих брендів компанія мінімізує вплив на навколишнє середовище. Інвестиції у виробництво АФІ у м. Шостка склали майже 40 млн доларів США. Департамент почав роботу у 2015 році.

Заходи, що впроваджує  «Фармак» для мінімізації впливу на довкілля   – це забезпечення ефективної роботи газоочисних установок, станції очистки виробничих стічних вод, моніторинг джерел викидів та ретельне сортування відходів, передача їх на утилізацію та знищення. Мета «Фармак»  – зменшити кількість відходів, що підлягають захороненню на спеціалізованих  полігонах.

Щороку компанія проходить міжнародні та вітчизняні інспекції, та має європейське визнання GMP готових лікарських форм. Усі європейські перевірки особливу увагу приділяють екологічним аспектам роботи компанії. І проходження цих перевірок дозволяє «Фармак» експортувати продукцію у більш ніж 20 країн у всьому світі.

 

 

Назад до новин

Ще більше новин