Лип 06, 2021

5 шкільних проектів будуть реалізовані в рамках «Екошколи»

Закінчився ще один навчальний рік у «Екошколі». Протягом навчання учні вивчали теми енергозбреження, зміни клімату, біорізноманіття тощо, та вчилися основам проектного менеджменту. Школярі, які пройшли повний курс навчання, підготували власні проекти для своїх шкіл. Традиційно компанія «Фармак», яка заснувала проект, нагороджує випускників і виділяє мінігранти на реалізацію кращих ідей. Цього року буде реалізовано 5 проектів у різних куточках України.

«Для школярів ще один навчальний рік позаду. Попереду – канікули і реалізація заявок у школах. Ми радіємо, що десятки учнів отримали нові знання та зможуть їх застосувати, реалізовуючи власні ідеї. Рекуператори, сонячні панелі, екологічні лабораторії, фонтанчики будуть встановлені у школах, завдяки старанням учнів. Ідеї, які вони запропонували, а ми підтримали. Ми віримо, що маленькі перемоги наших учнів сьогодні, надихнуть їх на масштабування своїх ідей у майбутньому», – коментує Євгенія Піддубна, директор з корпоративних комунікацій АТ «Фармак».

Першість здобув проект “Шкільне подвір’я – дзеркало мого мікрорайону” учнів із міста Полонне, що на Хмельниччині. Планується створити сонячне дерево на території гімназії. Дерево складатиметься із екологічно чистих матеріалів та буде оснащене сонячними панелями. Під його гілками будуть розташовані лавки для відпочинку та створені виходи для зарядки телефонів і планшетів. Також проект передбачає створення стенду з інформацією про Червонокнижних тварин, рослин Хмельниччини. Команда отримує 25 тисяч гривень на реалізацію проекту та менторську підтримку експертів протягом усієї реалізації проекту.

Друге місце отримали учні із села Дубриничі, Закарпатської області. Проект «EcoLab для всіх», що має на меті побудувати простір для проведення екологічних досліджень у школі.

Третє місце посів проект “Рекуперація. Енергозбереження”, команди з міста Ладижин, Вінницької області. Проектом передбачено встановлення рекуператорів тепла у шкільних класах.

Додатковими грантами були відзначені проекти “Еко-лабораторія GreenSchool”, з міста Запоріжжя та “Безконтактний питний фонтанчик з модулем видачі в пляшку”, міста Шостки.

«Ми радіємо, що школи, як великих міст, так і маленьких сіл, бачать проблеми, пов’язані з навколишнім середовищем. І що надважливо – вони готові діяти. Починаючи з того, що дізнаються більше про ці проблеми, навчаючись в «Екошколі», і закінчуючи написанням власних проектів. Ми прагнемо, щоб діти зрозуміли та відчули на власному досвіді, що їхня думка має значення, що вони впливові, що вони – рушії змін», – коментує Оксана Кравченко, виконавча директорка ГО Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”

Проект «Екошкола» реалізовує АТ «Фармак» у співпраці з ГО «Український екологічний клуб «Зелена Хвиля»».

Про проект

«Екошкола» – безкоштовна навчальна онлайн платформа, що розрахована на учнів 6-11 класів. Курс передбачає проходження навчальних лекцій, практичних завдань, написання та захист власних проектів.

«Екошкола» має на меті популяризувати екологічні знання серед молоді та привернути увагу до питань охорони навколишнього середовища. Проект реалізує АТ «Фармак» у співпраці з ГО «Український екологічний клуб «Зелена Хвиля»». Детальніше про проект за посиланням.

Назад до новин

Ще більше новин