Вер 09, 2020

Команда «Фармак» захистила проект Інтеграції цілей сталого розвитку в існуючі бізнес-процеси на фіналі Young SDG Innovators під егідою ГДООН

Відбулася фінальна подія програми Young SDG Innovators, на якій команди «Фармак», Альфа-Банк Україна, ДТЕК, «Енергоатом», ПУМБ, Astarta-Kyiv, EPAM, EY Ukraine, FILM.UA Group презентували проєкти інтеграції Цілей сталого розвитку в наявні бізнес-моделі.

Це відбулося в межах міжнародної програми Young SDG Innovators, започаткованої Глобальним договором ООН. Вона об’єднала 148 команд з10 країн – Бангладеш, Бразилія, Велика Британія, Данія, Ліван, Мексика, Південна Африка, Туреччина, Україна та США.

«У період кризи, викликаної пандемією, важливо не забувати, що подолавши цю кризу, ми все ще залишимося в Глобальній кризі, пов’язаній зі зміною клімату та іншими загрозами. Дотримуватися Цілей сталого розвитку – це вже не вибір. Це даність, за якою варто жити та працювати всім – і людині, і підприємству. Збереження екосистеми – основне завдання цілого світу: всіх країн, усіх підприємств, кожної людини на землі. Ці амбітні цілі вимагають об’єднання бізнесу, влади та суспільства, і кожен повинен розуміти, що може зробити свій внесок у їх досягнення. Наша місія – робити доступним лікування сучасними й ефективними лікарськими препаратами. Вона відповідає третій Цілі сталого розвитку. Для її досягнення ми інвестуємо в науку, виробництво, інновації, R&D. Компанія щорічно реінвестує в розвиток приблизно 95% прибутку. За останні 5 років інвестиції “Фармак” у науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність становляться 3,4 млрд грн. Розширення виробництва дало змогу збільшити обсяги виготовленої продукції на 35%, зменшивши водночас споживання газу на 76%, електроенергії на 64% на гривню випущеної продукції. Ми інтегрували принципи сталого розвитку в усі виробничі процеси компанії – від вибору постачальника до управління відходами та користування природними ресурсами і стали першою фармацевтичною компанією в Україні, яка приєдналася до Глобального договору ООН. Крім того, цьогоріч ми випустили свою першу нефінансову звітність. Тепер ми сфокусовані на створенні Довгострокової стратегії сталого розвитку “Фармак”, яка буде відповідати амбітним бізнес-цілям компанії та стратегії сталого розвитку галузі та країни», – зазначив під час виступу Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак».

Young SDG Innovators Program об’єднала 10 країн (Бангладеш, Бразилія, Велика Британія, Данія, Ліван, Мексика, Південна Африка, Туреччина, Україна та США). У кожній країні по 10 команд упродовж майже року працювали над розробкою проєктів імплементації сталого розвитку для компаній, у яких працюють.
Сама програма складалася із навчально-практичних сесій та менторської підтримки. У ній було використано спеціально адаптовану під Цілі сталого розвитку модель Sustainable Experience Innovation (Desirability, Feasibility, Viability, Sustainability), що базується на принципах Дизайн-мислення та реалізувалася досвідченими професіоналами в галузі інновацій та бізнес-трансформацій із залученням експертів у галузі комунікацій, управління, прототипування, фінансів, бізнес-моделювання та багатьох інших.

Назад до новин

Ще більше новин